Σούπερ Τρίτη για τον Κέρι

Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2004 20:05
UPD:20:09

A- A A+

Ο Γερουσιαστής Τζον Κέρι είναι ο μεγάλος νικητής των σημερινών προκριματικών εκλογών για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς επικράτησε στις πέντε από τις επτά πολιτείες όπου διεξήχθησαν εκλογές.

Ο 60χρονος γερουσιαστής από τη Μασαχουσέτη νίκησε στην Αριζόνα, το Μιζούρι, τη βόρεια Ντακότα, το Ντελάγουερ και το Νιου Μέξικο.

«Τίποτα δεν έχουμε κερδίσει ακόμη. Θα αγωνιστούμε παντού και με τη βοήθειά σας θα νικήσουμε τον Τζορτζ Μπους» στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου, τόνισε ο Κέρι απευθυνόμενος στους οπαδούς του.

Ο Κέρι έχει εκλεγεί τέσσερις φορές γερουσιαστής στη Μασαχουσέτη, διαθέτει, όπως είναι φυσικό, μεγάλη πείρα και θεωρείται εξαιρετικός ρήτορας. Γνωρίζει καλά τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, είναι ήρωας του πολέμου στο Βιετνάμ, που μετρά στο θυμικό των ψηφοφόρων, φέρεται να εκπροσωπεί το φιλελεύθερο κατεστημένο της Ανατολικής Ακτής και είναι κάτοχος μεγάλης προσωπικής περιουσίας, την οποία δεν φείδεται για την εκστρατεία του. Μόλις λίγες εβδομάδες πριν από την Αϊόβα, όπου η νίκη του αποτέλεσε έκπληξη, διέθεσε 6 εκατ. δολάρια. Οι κακές γλώσσες λένε ότι τα λεφτά είναι της γυναίκας του, ο πρώτος σύζυγος της οποίας ήταν ο κληρονόμος της βιομηχανίας Heinz.

Οι υποψήφιοι του Δημοκρατικού Κόμματος συνεχίζουν την εκστρατεία τους για τη συγκέντρωση των εκλεκτόρων που θα τους δώσουν το τελικό χρίσμα στο συνέδριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου στη Βοστώνη. Στο Μέιν οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, ενώ η 2α Μαρτίου, θα είναι καθοριστική για το αποτέλεσμα, αφού εκείνη την ημέρα διεξάγονται οι προκριματικές στην Καλιφόρνια και στη Νέα Υόρκη.

H Στατιστική είναι βέβαια με το μέρος του Κέρι. Ολοι οι υποψήφιοι του Δημοκρατικού Κόμματος που τα τελευταία 30 χρόνια κέρδισαν τις δύο πρώτες προκριματικές πήραν τελικά το χρίσμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή