ΠΟΕΣΥ: Δυσχερής η δουλειά των δημοσιογράφων στη δίκη της Χ.Α.

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 14:14
UPD:15:10
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
A- A A+

Την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν σήμερα κατά την έναρξη της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ζητούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, εκπρόσωποι των δύο δημοσιογραφικων ενώσεων διαπίστωσαν «κενά στη διεξαγωγή της δίκης ως προς τη συνταγματική επιταγή ευρείας δημόσιας διαδικασίας δίκης γενικού ενδιαφέροντος».

Συγκεκριμένα, «πέρα από τη στενότητα της αίθουσας, με υπερσυνωστισμό κατηγορουμένων, μαρτύρων, δικηγόρων, δημοσιογράφων και κοινού, είναι προβληματικές οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις και οι δημοσιογράφοι στερούνται στοιχειωδών μέσων επικοινωνίας, όπως οι τηλεφωνικές συνδέσεις και η χρήση του διαδικτύου (Wi-Fi)».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΑ καλούν τέλος τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να διευκολύνουν το έργο των δημοσιογράφων και ν’ αποφεύγουν κάθε προπηλακισμό τους «όπως συνέβη σήμερα το πρωί με εργαζόμενο σε ιστοσελίδα μπροστά από τη συγκέντρωση υποστήριξης των χρυσαυγιτών, γιατί φωτογράφιζε τους διαδηλωτές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή