Σε κλοιό συλλαλητηρίων ο Κορυδαλλός

Υπό δρακόντεια μέτρα η διεξαγωγή της δίκης για την υπόθεση της Χ.Α.
Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 09:59
UPD:10:17
A- A A+

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω συλλαλητηρίων και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας διεξάγεται η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους από το πρωί περιμετρικά των φυλακών, ενώ ελικόπτερο της αστυνομίας υπερίπταται πάνω από το χώρο.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί και στα δύο άκρα της οδού Σολωμού, καθώς σε εξέλιξη είναι το αντιφασιστικό συλλαλητήριο της «Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», στο οποίο συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ. Διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα όπως «Ποτέ ξανά φασισμός», «Τσακίστε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής», ενώ στην άλλη πλευρά της οδού Σολωμου, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 100 υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι φωνάζουν επίσης συνθήματα υπέρ των κατηγορουμένων.

Συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας πραγματοποιούν την ίδια ώρα ναυτεργατικά σωματεία, ενώ κάλεσμα για συγκέντρωση στο δημαρχείο Κορυδαλλού, επί της Γρηγορίου Λαμπράκη, έχει απευθύνει ο αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας - Πειραιά.

Αίτημα του δήμου Κορυδαλλού να διεξαχθεί η δίκη εκτός πόλης

Στο μεταξύ, στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, προσήλθαν πριν από λίγο ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, μαζί με τους δυο συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, προκειμένου να καταθέσουν αίτημα προς την έδρα του δικαστηρίου να διεξαχθεί η δίκη εκτός Κορυδαλλού.

NAFTEMPORIKI.GR

Ο κ. Κασιμάτης επανέλαβε σε δηλώσεις του ότι η εκδίκαση της υπόθεσης στη συγκεκριμένη δικαστική αίθουσα δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων, καθώς σε απόσταση λίγων μέτρων βρίσκονται 11 σχολικές μονάδες, ενώ σε λίγο καιρό ξεκινούν και οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική, πρόσθεσε, και εκτίμησε ότι το δικαστήριο θα λάβει θετικά υπόψη του το σχετικό αίτημα του δήμου. Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας της δίκης στο δημαρχείο Κορυδαλλού, αναμένεται να συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή, προκειμένου να αποφασίσει την πορεία των κινητοποιήσεων, αν τελικά το αίτημα του δήμου δεν γίνει αποδεκτό.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του δημάρχου Κορυδαλλού και του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, οι υπηρεσίες του δήμου και τα σχολεία της πόλης είναι σήμερα κλειστά, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της δίκης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή