ΗΠΑ : Ρεκόρ η συμμετοχή Δημοκρατικών στις προκριματικές

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2004 07:23
A- A A+

Μαζικά συμμετείχαν στις προκριματίκες εκλογές της περασμένης Τρίτης οι Δημοκρατικοί, για την ανάδειξη του υποψηφίου προέδρου, όπως ανακοίνωσαν υπεύθυνοι του κόμματος.

Στην Οκλαχόμα, όπου κέρδισε ο απόστρατος στρατηγός Γουέσλι Κλαρκ, συμμετείχαν διπλάσιοι ψηφοφόροι σε σχέση με το 2000 ενώ στο Ντέλαγουερ, όπου νικητής αναδείχτηκε ο Τζον Κέρι, ήταν τριπλάσιοι. Σημαντικά αυξημένη (+50%) ήταν η συμμετοχή στο Μισούρι, στο Νέο Μεξικό, στη Νότια Καρολίνα και στην Αριζόνα.

Η συσπείρωση αυτή εξηγείται κυρίως από την επιθυμία των Δημοκρατικών να κερδίσουν τις προεδρικές εκλογές της 2ας Νοεμβρίου απέναντι στο νυν πρόεδρο Τζωρτζ Μπους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πολλοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο Μπους «έκλεψε» τη νίκη από τον Αλ Γκορ το Νοέμβριο του 2000.

Οι δημοσκοπήσεις που έγιναν το βράδυ της Τρίτης έδειξαν ότι οι εκλογείς συχνά επέλεγαν να ψηφίσουν τον Κέρι χωρίς όμως να είναι ενθουσιασμένοι μαζί του καθώς δεν έχουν πειστεί από τον γερουσιαστή που χαρακτηρίζεται ψυχρός, ακόμη και αλαζόνας. Πιστεύουν όμως ότι σήμερα είναι ο μοναδικός που μπορεί να νικήσει τον Μπους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή