Τη σφαγή χριστιανών της Αιθιοπίας από το Ι.Κ. καταδίκασαν οι ΗΠΑ

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 06:59
UPD:09:56
REUTERS/REUTERS TV

Στο βίντεο που αναρτήθηκε χθες σε τζιχαντιστικούς ιστότοπους, εικονίζεται μια ομάδα τουλάχιστον 12 ανδρών με κομμένους λαιμούς σε μια παραλία και μια ομάδα άλλων 16 εκτελεσμένων με σφαίρες σε μια ερημική περιοχή.

A- A A+

Την εκτέλεση στη Λιβύη σχεδόν 30 ατόμων που φέρονται ως χριστιανοί της Αιθιοπίας καταδίκασε ο Λευκός Οίκος, μετά τη δημοσιοποίησεη βίντεο από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σε τζιχαντιστικούς ιστοτόπους.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν έντονα τη βάρβαρη σφαγή ανθρώπων που φέρονται ότι είναι χριστιανοί της Αιθιοπίας από τρομοκράτες στη Λιβύη που πρόσκεινται στο Ι.Κ.», ανέφερε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Μπερναντέτ Μίαν σε ανακοίνωσή της.

EURONEWS

Στο βίντεο που αναρτήθηκε χθες σε τζιχαντιστικούς ιστότοπους, εικονίζεται μια ομάδα τουλάχιστον 12 ανδρών με κομμένους λαιμούς σε μια παραλία και μια ομάδα άλλων 16 εκτελεσμένων με σφαίρες σε μια ερημική περιοχή. Στο βίντεο αυτό οι τζιχαντιστές παρουσιάζουν τα θύματά τους ως μέλη “της εχθρικής Αιθιοπικής Εκκλησίας”.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή