Στον τελικό του Κυπέλλου η Άρσεναλ

Σάββατο, 18 Απριλίου 2015 22:17
UPD:19/04/2015 12:53
REUTERS/Stefan Wermuth
A- A A+

Την ευκαιρία να διεκδικήσει τον δεύτερο κατά σειρά τίτλο της στο Κύπελλο Αγγλίας (και συνολικά 12ο) θα έχει η Άρσεναλ, που επικράτησε στον ημιτελικό του «Γουέμπλεϊ» της Ρέντινγκ με 2-1 στην παράταση και θα αντιμετωπίσει στον τελικό της 30ής Μαΐου μία εκ των Λίβερπουλ ή Άστον Βίλα.

Ηγέτης της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ για άλλο ένα παιχνίδι ήταν ο Χιλιανός επιθετικός Αλέξις Σάντσες, που σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του. Η Άρσεναλ είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε παρά μόνο στο 39ο λεπτό, όταν ο Σάντσες αξιοποίησε τη μακρινή πάσα του Μεσούτ Οζίλ για να ανοίξει το σκορ με ωραίο τελείωμα. 

Στο 54΄ όμως η Ρέντινγκ έφτασε στην ισοφάριση από ενέργεια του Πάβελ Πογκρέμπνιακ και σφάλμα του «γκαφατζή» Βόιτσεχ Σέζνι, που εξέθεσε για ακόμη μία φορά την ομάδας του: ο Ρώσος γύρισε την μπάλα στον Γκάρεθ ΜακΚλίρι που σούταρε, ο Σέζνι έκανε λάθος υπολογισμό και η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας του πριν την απομακρύνει!

Στη συνέχεια οι Γκάμπριελ Παουλίστα και Άαρον Ράμσεϊ «σημάδεψαν» τα δοκάρια του Άνταμ Φεντερίτσι και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου ο τερματοφύλακας της Ρέντινγκ κρατούσε σθεναρά ως το 105΄. Σε εκείνο το σημείο όμως η μπάλα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς στο σουτ του Σάντσες πέρασε κάτω από τα πόδια του και ξεπέρασε τη γραμμή, με την πρόκριση να πηγαίνει στην Άρσεναλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις