Συνάντηση Κοτζιά - Κέρι τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον

Σάββατο, 18 Απριλίου 2015 13:45
UPD:13:47
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Ο κ. Κοτζιάς (φωτ. αρχείου) επισκέπτεται την Ουάσιγκτον σε μία ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την Ελλάδα, σε συνέχεια των επαφών του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και της συνόδου της ομάδας των G-20.

A- A A+

Για την Ουάσιγκτον αναχωρεί αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όπου θα συναντήσει τη Δευτέρα τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει επίσης συναντήσεις με τη Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, Σούζαν Ράις, και με ηγετικά μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο κ. Κοτζιάς επισκέπτεται την Ουάσιγκτον σε μία ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την Ελλάδα, σε συνέχεια των επαφών του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και της συνόδου της ομάδας των G-20, στο περιθώριο της οποίας πρωτοστάτησε το ζήτημα της Ελλάδας τις τελευταίες μέρες.

Στο θέμα της Ελλάδας αναφέρθηκαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μετά τη συνάντησή τους ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι, ο οποίος τόνισε ότι «πρέπει να εργαστούμε δυναμικά για να βρεθεί μία συμφωνία».

Ο κ. Ομπάμα από την πλευρά του τόνισε ότι «η Ελλαδα χρειάζεται να αρχίσει μεταρρυθμίσεις, να αναμορφώσει το φορολογικό σύστημά της και να υιοθετήσει ευέλικτες εργασιακές πρακτικές» επισημαίνοντας ότι η χώρα πρέπει να δείξει ότι θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της.

Κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί τη Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, και με τον Μάθιου Νίμιτς, τον προσωπικό απεσταλμένο του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Την ίδια ημέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή