Ευρωλίγκα: Απίστευτος Ολυμπιακός άλωσε τη Βαρκελώνη

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 23:44
UPD:18/04/2015 00:19
INTIME SPORTS

Οι «ερυθρόλευκοι» του Γιάννη Σφαιρόπουλου καθήλωσσαν με την ψυχή και την άψογη τακτική τους τη φιλόδοξη αντίπαλό τους.

A- A A+

Ένας Ολυμπιακός βγαλμένος από τις καλύτερες νύχτες της ιστορίας του στην Ευρωλίγκα όχι μόνο νίκησε αλλά «ταπείνωσε» την Μπαρτσελόνα μέσα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», επιβληθείς με 76-63 στην πρώτη νίκη της ιστορίας του στη Βαρκελώνη!

Οι «ερυθρόλευκοι» του Γιάννη Σφαιρόπουλου καθήλωσαν με την ψυχή και την άψογη τακτική τους τη φιλόδοξη αντίπαλό τους και όχι μόνο έμειναν ζωντανοί στη διεκδίκηση της πρόκρισης στο φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας αλλά έγιναν πια φαβορί, καθώς η σειρά των πλέι οφ με τους Καταλανούς μεταφέρεται στο ΣΕΦ για τους δύο προσεχείς αγώνες.

Ο Ολυμπιακός ήταν... αλλιώτικος σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι του κι αυτό οι γηπεδούχοι το κατάλαβαν νωρίς. Με άριστη προσήλωση στο πλάνο του προπονητή τους και τρομερή ενέργεια στο παρκέ, η πειραϊκή ομάδα έλυσε το πρόβλημα των ριμπάουντ κι όλα έγιναν εύκολα, ξεφεύγοντας γρήγορα με 9-3 και κλείνοντας την πρώτη περίοδο με 15-10.

Με την άμυνά του να δικαιώνει τη στατιστική, βάσει της οποίας ήταν η καλύτερη στο Top-16, το πειραϊκό συγκρότημα έφτασε στο +11 (21-10) με δύο τρίποντα των Σπανούλη και Λαφαγέτ και αργότερα στο +14 (29-15), καθώς η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να πλησιάσει στο καλάθι.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν για περίπου ένα δίλεπτο ένα «νεκρό» διάστημα αλλά διατήρησαν ψηλά τη διαφορά, χάρις στην άμυνά τους και έκλεισαν το ημίχρονο στο +10 (35-25).

Το κακό ξεκίνημα στην αρχή του τρίτου δεκάλεπτου επέτρεψε στους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να μειώσουν στους 4 πόντους (31-35), αλλά ο εκπληκτικός απόψε Πρίντεζης (22 πόντοι με 2 τρίποντα) οδήγησε την ομάδα του στο 39-31, για να αναλάβει δράση στη συνέχεια ο επίσης εξαιρετικός Σπανούλης (16 πόντοι με 4 τρίποντα), με δύο μεγάλα σουτ από τα 6,75 έγραψε το 45-37, ενώ όταν στο «κόλπο» μπήκε από την περιφέρεια και ο Λοτζέσκι, στο 30΄ το σκορ ήταν 56-45.

Το νερό είχε πια μπει στο αυλάκι. Η Μπαρτσελόνα σκόραρε μόνο από... τύχη και ατομικές προσπάθειες, σε αντίθεση με τους παίκτες του Ολυμπιακού που είχαν επιδοθεί σε ανηλεή «βομβαρδισμό» από την περιφέρεια (13/24, 4/4 ο Μάντζαρης) και μοίραζαν τις ασίστ (20) σαν... στραγάλια. Η διαφορά έφτασε ακόμη και στο +18 (68-50) και την επόμενη Τρίτη ο Ολυμπιακός έχει τη χρυσή ευκαιρία για το 2-1 στο Φάληρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις