Π.Μπρέμερ: Θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα μεταβίβασης εξουσίας στους Ιρακινούς

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2004 13:10
A- A A+

Τη δέσμευση του κυβερνητικού συμβουλίου του Ιράκ και των δυνάμεων της Συμμαχίας υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες, για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος μεταβίβασης της εξουσίας στους Ιρακινούς, επανέλαβε σήμερα ο αμερικανικός πολιτικός διοικητής στο Ιράκ, Πολ Μπρέμερ. «Το κυβερνητικό συμβούλιο και ο συνασπισμός έχουν δεσμευτεί στην ημερομηνία αυτή (30η Ιουνίου), είπε ο κ. Μπρέμερ στους δημοσιογράφους. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική συμφωνία υπογράφηκε από την αμερικανική διοίκηση και το ιρακινό κυβερνητικό συμβούλιο στις 15 Νοεμβρίου του 2003.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πάντως έτοιμες να τροποποιήσουν το εν λόγω χρονοδιάγραμμα, εάν ο ΟΗΕ συστήσει κάτι τέτοιο, δήλωσε χθες αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Εξ άλλου, η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ αναμένεται αύριο στη Βαγδάτη όπου θα παραμείνει περίπου 10 ημέρες, ανακοίνωσε ευρωπαίος διπλωμάτης ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την αναωνυμία του.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, δήλωσε την Τρίτη ότι ομάδα ειδικών θα μεταβεί στο Ιράκ προκειμένου να εξετάσει τις συνθήκες παράδοσης της εξουσίας στο Ιράκ και τη δυνατότητα διεξαγωγής γενικών εκλογών πριν από την 30η Ιουνίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή