Δυσαρέσκεια Ντενκτάς για τον παραγκωνισμό του στο Κυπριακό

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2004 16:35
A- A A+

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τον παραγκωνισμό του στις εξελίξεις στο Κυπριακό εξέφρασε ο Ραούφ Ντενκτάς, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ραούφ Ντενκτάς υποστήριξε ότι υπήρξε οργανωμένο σχέδιο απομάκρυνσής του από τις διαπραγματεύσεις, ενισχύοντας έτσι τη φημολογία που κάνει λόγο για έντονες διαφορές μεταξύ του ιδίου και του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τις χθεσινές συνομιλίες στην ¶γκυρα.

Ο κ. Ντενκτάς είπε ότι δεν είναι αναγκαία η παρουσία παρατηρητών στις συνομιλίες για το Κυπριακό, εφ’ όσον υπάρχει επιθυμία για ένα νέο συνεταιρισμό στη βάση των δυο μερών και δυο ίσων κυρίαρχων κοινοτήτων. Επισήμανε μάλιστα, πως ο Αλβάρο ντε Σότο ήλθε ως παρατηρητής αλλά μετά έγραψε μια έκθεση 150 σελίδων.

Ο κ. Ντενκτάς δήλωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικά με το ενδεχόμενο ανάπτυξης αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης στο ψευδοκράτος, με τιςι ΗΠΑ να αναλαμβάνουν το ρόλο εγγυήτριας δύναμης, διευκρινίζοντας πως αν οι ΗΠΑ θέλουν να στείλουν στρατιώτες στο ψευδοκράτος, πρέπει να επικοινωνήσουν με τις αρχές του και να αποδεχθούν την ύπαρξή του.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφων πως οι ΗΠΑ θέλουν να στείλουν στρατιώτες για να εξαλείψουν τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων, ο κ. Ντενκτάς είπε πως ο τουρκικός στρατός έχει ήδη εξαλείψει αυτές τις ανησυχίες. «Δεν χρειαζόμαστε ξένους στρατιώτες» τόνισε ο κ. Ντενκτάς και διερωτήθηκε αν οι αμερικανοί στρατιώτες θα σκοτωθούν για τους Τουρκοκυπρίους, σε περίπτωση που οι τελευταίοι δεχθούν επίθεση από τους Ελληνοκυπρίους.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή