Γ. Πανούσης: Η ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι αρμόδια να επιλύει πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα ετών

Σε λειτουργία κινητές αστυνομικές μονάδες - Εξετάζεται η ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας
Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 10:41
UPD:10:42
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης.

A- A A+

Την ανάγκη να συμβάλουν όλοι στο εγχείρημα της «συλλογικής αναδιάρθρωσης και αναβάθμισης του θεσμού της Ελληνικής Αστυνομίας» υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης, σε ανακοίνωσή του, με την οποία παρουσιάζει τους στόχους και τις δράσεις του υπουργείου.

Όπως σημειώνει ο κ. Πανούσης, «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε κάθε περίπτωση, διαφυλάττει τη νομιμότητα και το κράτος δικαίου, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών». Ωστόσο, συνεχίζει, «η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι αρμόδια για να επιλύει πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, που διαρκούν εδώ και 40 χρόνια». Για τα θέματα αυτά, σημειώνει ο κ. Πανούσης, απαιτείται συλλογική διαχείριση από όλους τους αρμόδιους φορείς και τις πολιτικές δυνάμεις.

Σε ό,τι αφορά τις δράσεις του υπουργείου, ο κ. Πανούσης γνωστοποιεί μεταξύ άλλων ότι τίθενται πιλοτικά σε λειτουργία τέσσερις κινητές αστυνομικές μονάδες, οι οποίες θα παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών.

Παράλληλα αναμένονται οι εισηγήσεις από τρεις Νομικές Σχολές (Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής) και από ειδικούς επιστήμονες, σχετικά με την αναγκαιότητα ίδρυσης Δικαστικής Αστυνομίας, ενώ έγινε ακόμη δεκτή η πρόταση προς το Πάντειο Πανεπιστήμιο για Ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Εγκληματολογίας και Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Αναφορικά με τα Πανεπιστήμια, εστάλησαν ερωτήματα σε πρυτανικές αρχές για τα δικά τους μέτρα περιφρούρησης των Ιδρυμάτων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σύμφωνα ακόμη με τον κ. Πανούση καταβάλλονται προσπάθειες ανανέωσης του στόλου των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και ενίσχυσης των Περιφερειακών Διευθύνσεων.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή