Στις 9/2 οι οριστικές αποφάσεις της Διακομματικής Εκλογών

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2004 21:07
A- A A+

Την ερχόμενη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου οι εκπρόσωποι των κομμάτων στη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών, υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδη, θα καταλήξουν σε οριστικές αποφάσεις όσον αφορά την εκλογική διαδικασία και ειδικότερα στο θέμα του δωρεάν ραδιοτηλεοπτικού χρόνου στα ΜΜΕ.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση, συμφωνήθηκε να μην θίγουν τα «κεκτημένα» που αφορούν την προβολή από την ΕΡΤ και τα ιδιωτικά κανάλια τεσσάρων συζητήσεων των εκπροσώπων κομμάτων, και τεσσάρων δεκάλεπτων σποτ για κάθε πολιτικό κόμμα. Επιπλέον η ΕΡΤ θα προβάλει μια ωριαία συνέντευξη για κάθε αρχηγό κόμματος και μια ωριαία συνέντευξη Τύπου για κάθε αρχηγό κόμματος. Τέλος θα παρουσιάσει δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στις εκλογές του 2000 είχε δοθεί και επιπλέον ραδιοτηλεοπτικός χρόνος 43 ωρών που είχε κοστίσει κυρίως στα δύο μεγάλα κόμματα 14 εκατομμύρια ευρω. Σήμερα όμως με βάση τον νέο νόμο, τα κανάλια είναι υποχρεωμένα να διαθέσουν τον οριζόμενο δωρεάν χρόνο, κάτι στο οποίο τα ιδιωτικά ΜΜΕ φαίνεται να αντιδρούν.

Από τη ΝΔ, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επέμενε στον επιπλέον δωρεάν χρόνο.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος επέμενε στο ότι το 50% του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου πρέπει να τον μοιράζονται τα κόμματα ισομερώς, ενώ το υπόλοιπο 50% με αναλογικό τρόπο σύμφωνα με την δύναμή τους στη Βουλή.

Πηγή AΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή