Η διαδικασία εκλογής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2004 08:32
A- A A+

Η διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνει με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα, τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών και τον ρόλο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που ιδρύθηκε και κατοχυρώθηκε συνταγματικά από το ΠΑΣΟΚ, τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

Τα προσωπικά δεδομένα των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που θα ψηφίσουν την Κυριακή θα προστατευθούν απολύτως, όπως προβλέπει ο νόμος, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«To ΠΑΣΟΚ με τη διαδικασία άμεσης εκλογής του Προέδρου του από τα μέλη αλλά και τους φίλους του κάνει πράξη τη συμμετοχική Δημοκρατία και το θεσμό του ανοιχτού κόμματος».

«Αυτό γίνεται με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα, τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών και τον ρόλο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που ιδρύθηκε και κατοχυρώθηκε συνταγματικά από το ΠΑΣΟΚ».

«Τα προσωπικά δεδομένα των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που θα ψηφίσουν την Κυριακή θα προστατευθούν απολύτως, όπως προβλέπει ο νόμος».

«Όλα τα σχετικά θέματα θα ρυθμιστούν στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ που θα τροποποιηθεί στο Συνέδριο σε πλήρη αρμονία με το Σύνταγμα, το νόμο για την προστασία προσωπικών δεδομένων και τις αντιλήψεις μιας σύγχρονης δημοκρατίας».

«Όσοι δεν το κατανοούν αυτό απλώς βρίσκονται πίσω από τις εξελίξεις και δεν ανταποκρίνονται στα μηνύματα της κοινωνίας και τη βούληση των πολιτών».

«Επισημαίνουμε τα παραπάνω με αφορμή τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που αναφέρονται απόψε σε απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με την ψηφοφορία της Κυριακής για την εκλογή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ».

«Για την απόφαση αυτή, -χωρίς να γνωρίζουν το σκεπτικό της αφού αυτό δεν έχει γνωστοποιηθεί- έσπευσαν να κάνουν δηλώσεις, το ΔΗΚΚΙ, ο Συνασπισμός και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Π. Παυλόπουλος, υπέρ της απόφασης και εναντίον του ΠΑΣΟΚ».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να τοποθετηθούμε με βάση όσα μεταδίδονται δημοσιογραφικά, αφού η απόφαση δεν έχει κοινοποιηθεί στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι εκείνο που απευθύνθηκε στην Αρχή ενόψει της ψηφοφορίας της Κυριακής».

1. Δεν γνωρίζουμε σε ποια δεδομένα στηρίχθηκε η Αρχή Προστασίας, αφού δεν ζητήθηκε οποιαδήποτε διευκρίνιση από το ΠΑΣΟΚ σχετικά με το καταστατικό του, τις προβλεπόμενες αλλαγές του και την όλη εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

2. Όσα αναφέρονται από τα ΜΜΕ ως θέση της Αρχής για δήθεν «παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου›, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αφού η ψηφοφορία γίνεται με κάλπη και είναι απολύτως μυστική.

3. Τα αναφερόμενα περί καταγραφής «ευαίσθητων δεδομένων›, επίσης δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αφού το Δελτίο Ταυτότητας δεν περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

4. Στη διαδικασία εκλογής της Κυριακής η επίδειξη του Δελτίου Ταυτότητας και ο ηλεκτρονικός έλεγχος πριν από τη συμμετοχή στην ψηφοφορία, γίνεται για είναι δυνατός ο έλεγχος τυχόν διπλοψηφιών.

5. Το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ προβλέπει την ύπαρξη καταγραμμένων φίλων και οι προτεινόμενες αλλαγές του καταστατικού, που προτείνεται να εγκριθούν πριν από την ψηφοφορία, δίνει δικαίωμα ψήφου στους φίλους του ΠΑΣΟΚ.

6. Η συμμετοχή στην ψηφοφορία γίνεται με την ελεύθερη βούληση και τη συναίνεση όσων θέλουν να πάρουν μέρος σ’ αυτήν, σε μια πρωτόγνωρη για τη χώρα μας δημοκρατική διαδικασία.

7. Θα περιμένουμε τη γνωστοποίηση της απόφασης της Αρχής, για να πληροφορηθούμε το περιεχόμενο της. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση όπως μεταδίδεται, φαίνεται να βασίζεται σε εσφαλμένες προϋποθέσεις και παρωχημένα δεδομένα.

8. Την Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα πάρουν μαζικά μέρος στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου, με σεβασμό στις προβλέψεις του νόμου και των αρχών της Δημοκρατίας, της συμμετοχής και της λειτουργίας των κομμάτων ως δεσμών της Δημοκρατίας μας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή