Μήνυση κατά της SFOR κατέθεσε η σύζυγος του Κάρατζιτς

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2004 14:40
A- A A+

Μήνυση κατά της νατοϊκής Δύναμης Σταθεροποίησης (SFOR) κατέθεσε η σύζυγος του πρώην πολιτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς με την οποία διεκδικεί αποζημίωση για τις ζημιές που προκλήθηκαν στα σπίτια της κατά την επιχείρηση σύλληψης του συζύγου της, ανακοίνωσε σήμερα αστυνομική πηγή.

Η Λιλιάνα Κάρατζιτς, σύζυγος του πλέον καταζητούμενου φυγάδα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστηριο (ΔΠΔ) κατέθεσε μήνυση κατά των στρατιωτών της SFOR οι οποίοι συμμετείχαν στις εκτεταμένες έρευνες σε δύο σπίτια της οικογένειας Κάρατζιτς στα μέσα Ιανουαρίου στο Πάλε, κοντά στο Σαράγεβο. «Ζητεί αποζημίωση ύψους 15.000 ευρώ για τις ζημιές που προκλήθηκαν στις πόρτες, τα έπιπλα και τους τοίχους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της σερβο-βοσνιακής αστυνομίας Μίροσλαβ Πόπαρα.

Στις 13 Ιανουαρίου, άνδρες της SFOR διεξήγαγαν επιχείρηση στο Πάλε για να συλλάβουν τον Κάρατζιτς σε βάρος του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή