ΗΠΑ : Ανετη η νίκη του Δημοκρατικού Τζων Κέρι στο Μέϊν

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2004 07:23
UPD:14:35
A- A A+

Ο Τζων Κέρι, ο πολιτικός που προηγείται στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, προκειμένου να αναδειχθεί ο υποψήφιος που θα αντιμετωπίσει τον Τζωρτζ Ουώκερ Μπους στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, σημείωσε μια άνετη νίκη στις εκλογές του κόμματος στο Μέϊν την Κυριακή, επεκτείνοντας το πλεονέκτημα που διαθέτει όσον αφορά τον αριθμό εκλεκτόρων, ενώ άσκησε εκ νέου κριτική στον πρόεδρο Μπους, αμφισβητώντας τις αιτίες που πρόβαλε για τον πόλεμο στο Ιράκ.

Ο γερουσιαστής από την Μασαχουσέτη κέρδισε σχεδόν τις μισές ψήφους στο Μέϊν, με τον πρώην κυβερνήτη του Βερμόντ, Χάουαρντ Ντιν να ακολουθεί σε απόσταση ως δεύτερος και τον Ντένις Κουσίνιτς, από το Οχάιο, να έρχεται τρίτος.

Ηταν η 10η νίκη σε 12 αναμετρήσεις για τον Κέρι, στην κούρσα για να καθοριστεί ο υποψήφιος των Δημοκρατικών. Ετσι, εξασφάλισε άλλους 24 εκλέκτορες, φθάνοντας τους 198. Για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος απαιτούνται 2.162 εκλέκτορες.

Ο Κέρι δήλωσε, σχολιάζοντας την συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος Μπους στην εκπομπή ''Meet The Press'', ότι ''το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι (ο Μπους) αλλάζει την ιστορία που έλεγε -- είναι ότι έλεγε ιστορίες στον Αμερικανικό λαό το 2002''.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή