Φιλιππίνες : Μάχες κυβερνητικών στρατευμάτων-ανταρτών, τρεις νεκροί

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2004 08:39
A- A A+

Τρεις κομμουνιστές αντάρτες σκοτώθηκαν και άλλος ένας συνελήφθη μετά από δύο μάχες με κυβερνητικά στρατεύματα στις νότιες Φιλιππίνες, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού.

Οι μάχες σημειώθηκαν καθώς κυβερνητικοί διαπραγματευτές αναχωρούσαν για το Οσλο της Νορβηγίας, όπου θα συμμετάσχουν σε τριήμερες ειρηνευτικές συνομιλίες με τους κομμουνιστές αντάρτες, από 10ης Φεβρουαρίου.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων ελπίζει να υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία με τους αντάρτες πριν διεξαχθούν οι εκλογές της 10ης Μαΐου.

Αλλά ο Λούις Τζαλαντόνι, επικεφαλής των διαπραγματευτών των ανταρτών, χαρακτηρίζει το χρονοδιάγραμμα «μη ρεαλιστικό», και σημειώνει ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να είναι ικανοποιημένες αν έχουν συμφωνήσει ως τότε έστω και στο 50% των ζητημάτων που εκκρεμούν.

Η πρόεδρος των Φιλιππίνων Γκλόρια Μακαπαγκάλ Αρόγιο ανέστειλε τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους αντάρτες τον Ιούνιο του 2001, μετά από επιθέσεις των ανταρτών εναντίον αξιωματούχων.

Οι αντάρτες μάχονται εναντίον της κυβέρνησης από την δεκαετία του 1960, σε μια εξέγερση που είναι από τις πιο μακροχρόνιες στην Ασία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή