Γκιουλ: Ετοιμη να στείλει στρατιώτες στο Ιράκ η Τουρκία

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2004 17:25
A- A A+

Την ετοιμότητα της Τουρκίας για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεις στο Ιράκ στο πλαίσιο εντολής του ΝΑΤΟ, επανέλαβε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιούλ σε δηλώσεις του στη Βαρσοβία.

Σύμφωνα με τον κ. Γκιουλ η τουρκική στρατιωτική δύναμη μπορεί να αναλάβει τη διοίκηση της ζώνης η οποία αυτή τη στιγμή διοικείται από τους Πολωνούς.

«Η Τουρκία θεωρεί ως προτεραιότητα τη σταθεροποίηση του Ιράκ που είναι γειτονική χώρα. Θα υποστηρίξουμε όλες τις ενέργειες σταθεροποίησης της περιοχής και θα συμμετάσχουμε σε αυτές στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ», τόνισε ο κ. Γκιούλ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πολωνό ομόλογό του Βλοτζιμίερτζ Τσιμότσεβιτς.

Από την πλευρά του ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως η χώρα του, η οποία διοικεί μια ζώνη νότια της Βαγδάτης, επικεφαλής μεραρχίας 9.000 αντρών, επιθυμεί στην επόμενη σύνοδο της Ατλαντικής Συμμαχίας (τον Ιούνιο στην Κωνσταντινούπολη) «να αποφασιστεί ότι το ΝΑΤΟ δεσμεύεται στο θέμα του Ιράκ» και έτσι, όπως επισήμανε- η ¶γκυρα και η Βαρσοβία να «αποκτήσουν μεγάλες πιθανότητες πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή