Σε σύγκρουση με FIFA και UEFA η κυβέρνηση

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 13:29
UPD:13:40
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Οι διαφοροποιήσεις που έγιναν στο νομοσχέδιο σε σχέση με αυτό που δημοσιοποιήσαμε είναι ελάχιστες. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε κινητοποιηθήκαμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κοντονής.

A- A A+

Σε ανοιχτή σύγκρουση με FIFA και UEFA είναι διατεθειμένη να φτάσει η ελληνική κυβέρνηση μετά τις διαφωνίες που εξέφρασαν οι δύο κορυφαίες ποδοσφαιρικές συνομοσπονδίες για το αθλητικό νομοσχέδιο, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο υπουργείο Παιδείας παρουσία και του κ. Κοντονή, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξουσιοδοτήθηκε από τον ελληνικό λαό για να επιτελέσει συγκεκριμένο έργο και ως εκ τούτου δεν θα επιτρέψει εξωτερικές παρεμβάσεις σε αυτό.

«Οι διαφοροποιήσεις που έγιναν στο νομοσχέδιο σε σχέση με αυτό που δημοσιοποιήσαμε είναι ελάχιστες. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε κινητοποιηθήκαμε. Έγινε τεράστια προσπάθεια από το νομικό συμβούλιο ώστε να δώσουμε με αυτό το νομοσχέδιο μια άμεση απάντηση σε ένα τσουνάμι βίας και πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κοντονής.

«Πιστεύουμε ότι το νομοσχέδιο βάζει ξανά σε ράγες τις ευθύνες του κράτους, της πολιτείας και της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση και η Βουλή είναι οι μόνοι νομιμοποιημένοι φορείς από τον ελληνικό λαό και δεν είναι διατεθειμένη να εκχωρήσει τις αρμοδιότητες του κράτους. Το άρθρο 16 αποτελεί ρόλο ελεγκτικό και εποπτικό σε όλα τα θέματα του αθλητισμού. Αυτό το ρόλο θα τον παίξει και θα τον ασκήσει στο ακέραιο» πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα εκχωρήσει ευθύνες αλλά θα ανακτήσει και ό,τι έχει κακώς μέχρι τώρα εκχωρηθεί. Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο η κυβέρνηση είναι υπόλογη για ό,τι πει και ό,τι κάνει. Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη, γι΄ αυτό μας ψήφισε ο λαός και η Βουλή μάς έδωσε την εμπιστοσύνη της» κατέληξε. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις