Διακομματική: 14 ώρες δωρεάν προβολής

Η αντιπολίτευση δεν συμφωνεί
Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2004 18:50
A- A A+

Κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν δια των εκπροσώπων τους στη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών που συνεδρίασε σήμερα για τελευταία φορά πριν από τις εκλογές της 7ης Μαρτίου, δεν συμφώνησε με την τελική κυβερνητική πρόταση όσον αφορά στο ραδιοτηλεοπτικό χρόνο προβολής των κομμάτων.

Η κυβέρνηση κατέληξε στο να δοθεί μεν επιπλέον δωρεάν ραδιοτηλεοπτικός χρόνος, αλλά κατά πολύ μειωμένος αυτού που δόθηκε στις εκλογές του 2000: δηλαδή από 43 ώρες προβολής που ίσχυσε στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, σε 14 ώρες, οι οποίες κοστολογούνται σε 5 εκατομμύρια ευρώ.

Από τον επιπλέον δωρεάν χρόνο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ λαμβάνουν από 40% έκαστος, ενώ το υπόλοιπο 20% μοιράζονται τα μικρότερα κόμματα. Το αποτέλεσμα αυτό θα περιλαμβάνεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, αποφασίστηκε να μειωθούν κατά 30% τα εισιτήρια στα ΚΤΕΛ και του ΟΣΕ για την εξυπηρέτηση των ετεροδημοτών, ενώ μια έκπτωση 15% θα γίνεται για τον ίδιο λόγο και στα εισιτήρια της Ολυμπιακής. Τέλος, μείωση κατά 26% προβλέπεται στα τέλη των ΕΛΤΑ για τις επιστολές των κομμάτων.

Ο κ. Β. Μεϊμαράκης της ΝΔ, μετά τη συνεδρίαση της Διακομματικής, είπε ότι διαφώνησε με την κυβέρνηση και αποχώρησε.

Ο κ. Σκυλλάκος του ΚΚΕ επεσήμανε πως η Διακομματική έφτασε σε αδιέξοδο.

Ο κ. Πιτσιόρλας του Συνασπισμού χαρακτήρισε τη ρύθμιση απαράδεκτη και δήλωσε πως το κόμμα του θα απευθυνθεί στο ΕΣΡ.

Ο κ. Παπασίμος του ΔΗΚΚΙ δήλωσε πως θεωρεί πως η πρόταση αυτή ευνοεί οικονομικά τα ΜΜΕ.

Τέλος ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ Χρ. Πρωτόπαπας είπε πως θα υπάρχουν και σποτ στα ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας, το κόστος των οποίων θα ανέρχεται στο 30% των εξόδων προβολής της αναμέτρησης του 2000.

Προτεινόμενα για εσάς