Θ. Δρίτσας: Ανεύθυνη η αντιπολιτευτική εκμετάλλευση των μεταναστευτικών ροών

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 19:15
UPD:20:01
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο κ. Δρίτσας τονίζει ότι οι αιτιάσεις περί αύξησης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών εξαιτίας της «δήθεν υλοποίησης της πολιτικής ανοικτών συνόρων» είναι αναληθείς και ανακριβείς.

A- A A+

Ανεύθυνη και επικίνδυνη χαρακτηρίζει την «επιχείρηση αντιπολιτευτικής εκμετάλλευσης του προβλήματος των αυξημένων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι καμία κυβέρνηση ως τώρα δεν συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα του προβλήματος όσο η τωρινή, υπογραμμίζοντας ότι έχει ιδρυθεί ειδικό Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τη στιγμή που όλα τα συναρμόδια υπουργεία προχωρούν σε συντονισμένες ενέργειες, στοχεύοντας στη συγκρότηση ενιαίου εθνικού σχεδιασμού.

Ο κ. Δρίτσας τονίζει ότι οι αιτιάσεις περί αύξησης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών εξαιτίας της «δήθεν υλοποίησης της πολιτικής ανοικτών συνόρων» είναι αναληθείς και ανακριβείς.

Ο αναπληρωτής υπουργός επικαλείται έκθεση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σύμφωνα με την οποία το 2014 ακολούθησε η κορύφωση των μεταναστευτικών ροών σε ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο σε ποσοστό 285% σε σχέση με το 2013.

Επιπλέον, παρατηρεί ότι οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αιτίες που οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη ένταση του φαινομένου, που καμία σχέση δεν έχουν με την κυβερνητική πολιτική, όπως συμπληρώνει.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξηγεί ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και την Ελληνικής Ακτοφυλακής εφαρμόζουν εγκύκλιο που έχει τεθεί σε ισχύ από τις 8 Αυγούστου 2013.

Συνεχίζοντας, κάλεσε «όλους να σταματήσουν να παίζουν με τη φωτιά», ενώ συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση «κυβέρνηση ήρθε για να μείνει και να λύσει προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και παρέμειναν άλυτα».

«Το προσφυγικό ζήτημα είναι αδιαχώριστα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κοινωνικής συνοχής, πολιτισμού, αλλά και εσωτερικής και εθνικής ασφάλειας. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος είναι ταγμένα στο μεγάλο έργο να υπηρετούν όλες αυτές τις αξίες και αυτό κάνουν με επαγγελματισμό και ευθύνη. Ας τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους», κατέληξε ο κ. Δρίτσας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή