Επίθεση Τζων Κέρι για την οικονομική πολιτική Μπους

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2004 08:13
A- A A+

Επίθεση στον Πρόεδρο Μπους για την οικονομική του πολιτική εξαπέλυσε την Δευτέρα ο γερουσιαστής Τζων Κέρι, που προηγείται στην κούρσα για να αναδειχθεί ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συνεχίζοντας την προεκλογική του εκστρατεία στη Βιρτζίνια και το Τενεσί, ο Κέρι δήλωσε ότι «αυτός ο πρόεδρος έχει το χειρότερο ιστορικό όσον αφορά την εργασία από τους 11 προηγούμενους προέδρους μαζί».

«Ακουσα», είπε ο Κέρι, «ότι ο πρόεδρος και η κυβέρνηση εξέδωσαν μια νέα έκθεση... λένε ότι θα δημιουργήσουν 2,5 εκατ. θέσεις εργασίας μέσα στον επόμενο χρόνο. Μου φαίνεται ότι αυτή η έκθεση γράφτηκε από τους ίδιους ανθρώπους που μας έδωσαν τις πληροφορίες για το Ιράκ».

Μιλώντας από το Μέμφις του Τενεσί, ο Κέρι αμφισβήτησε το κατά πόσον οι Αμερικανοί «θα έπρεπε να πιστέψουν μια έκθεση που έρχεται σε προεκλογική περίοδο και υπόσχεται έναν μεγαλύτερο αριθμό θέσεων εργασίας από όσες δημιούργησε σε όλη της την θητεία αυτή η κυβέρνηση».

Ο γερουσιαστής από την Μασαχουσέτη δήλωσε ότι στην διάρκεια της διακυβέρνησης υπό τον Μπους χάθηκαν 3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, ενώ αυξήθηκε υπέρογκα το έλλειμμα.

«Οδηγούμαστε πίσω στην δεκαετία του 1980, όταν είχαμε μια τεράστια τρύπα στο έλλειμμα του προϋπολογισμού. Μην ξεχνάτε ότι έπρεπε οι Δημοκρατικοί το 1993 υπό την ηγεσία του (Μπιλ) Κλίντον να αναποδογυρίσουν την πορεία της χώρας, να εξισορροπήσουν τον προϋπολογισμό, να μειώσουν το έλλειμμα και να δημιουργήσουν 23 εκατ. νέες θέσεις εργασίας», τόνισε ο Κέρι.

Ειρωνευόμενος την εμφάνιση του προέδρου Μπους σε ένα αεροπλανοφόρο όταν χαιρέτισε στρατιώτες που επέστρεφαν από το Ιράκ κάτω από ένα λάβαρο που έγραφε «Αποστολή Εξετελέσθη», ο Κέρι είπε ότι «οι μόνες αποστολές που εξετέλεσε» ο πρόεδρος είναι αυτές των μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών και επιχειρήσεων όπως η Halliburton, που διοικούσε άλλοτε ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσένεϊ, και έχει αποσπάσει προνομιακά συμβόλαια στο Ιράκ.

Οι υπόλοιποι Αμερικανοί, πρόσθεσε ο Κέρι, από τους μαθητές ως τους αγρότες και τους οικογενειάρχες, υπέστησαν «τεράστιες απώλειες» υπό τον Μπους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή