Συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική ζητεί ο Γ. Καμίνης

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 10:59
UPD:11:01
SOOC/Nikos Libertas

Ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης.

A- A A+

Την ανάγκη άμεσης λήψης αποφάσεων για το μεταναστευτικό «προτού η κατάσταση καταστεί μη διαχειρίσιμη» τονίζει ο δήμαρχων Αθηναίων, Γ. Καμίνης, με δηλώσεις του στο «Έθνος».

Σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις του Μαξίμου, ο κ. Καμίνης σημειώνει ότι «η κυβέρνηση φαίνεται ότι ευτυχώς αποφεύγει τον κίνδυνο να διορθώσει ένα λάθος, με ένα ακόμη μεγαλύτερο λάθος: αντί, δηλαδή, να εξανθρωπίσει τις άθλιες συνθήκες στα Κέντρα Υποδοχής, πήγε να τα καταργήσει, χωρίς κανένα σχέδιο για το τί θα απογίνουν οι άνθρωποι που κρατούνταν σ´αυτά». Κάτι τέτοιο, όπως αναφέρει, «δεν είναι ούτε "αριστερό", ούτε "προοδευτικό", ούτε ανθρωπιστικό».

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογραμμίζει την ανάγκη εφαρμογής μίας συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής, ενώ όπως επισημαίνει «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δράσει μακριά από την Ευρώπη».

Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει, πρέπει να λειτουργήσουν τα Κέντρα Φιλοξενίας με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων για χορήγηση ασύλου και να παραχωρηθούν υποδομές του υπουργείου Άμυνας, όπως εγκαταλειμμένα στρατόπεδα και κατασκηνώσεις αναψυχής αξιωματικών, για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή