Τσάμπιονς Λιγκ: Ώρα... προημιτελικών

Τρίτη, 14 Απριλίου 2015 10:15
UPD:10:19
EPA/JAVIER LIZON

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε στιγμιότυπο από προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης εν όψει της αναμέτρησης με την Ατλέτικο.

A- A A+

Το μεγάλο ντέρμπι, Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης, δεσπόζει στο πρόγραμμα με το οποίο ανοίγει σήμερα το βράδυ η «αυλαία» των πρώτων προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ενώ στο άλλο αποψινό ματς υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και είναι η Γιουβέντους απέναντι στη Μονακό στο Τορίνο, η ισπανική πρωτεύουσα θα είναι... χωρισμένη στα δύο για το μεγάλο ματς που θα διεξαχθεί στο «Βιθέντε Καλντερόν». Οι δύο κορυφαίες ομάδες της Μαδρίτης θα κοντραριστούν σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά από 11 μήνες και το ραντεβού που είχαν δώσει στον τελικό της περασμένης διοργάνωσης, όπου οι «μερένγκες» κατάκτησαν το τρόπαιο στην παράταση.

Παρά την απώλεια του τροπαίου τον περασμένο Μάιο η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έχει καταφέρει να πάρει... τον αέρα της «συμπολίτισσας». Σε έξι ματς της τρέχουσας περιόδου οι «ροχιμπλάνκος» έχουν πανηγυρίσει 4 φορές, δύο στο πρωτάθλημα (1-2, 4-0), μια στο Κύπελλο όπου και απέκλεισαν τη Ρεάλ (2-0, 2-2) και άλλη μία στο Σούπερ Καπ, το οποίο και κατέκτησαν (1-1, 1-0).

Η Ατλέτικο έχει ρίξει όλο το βάρος στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ετοιμάζεται να παραδώσει το... στέμμα της στο ισπανικό πρωτάθλημα σε μία εκ των Μπαρτσελόνα ή, Ρεάλ. Από την άλλη το συγκρότημα του Κάρλο Αντσελότι θέλει να κάνει το back to back στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης και να προσθέσει το 11ο τρόπαιο στην πλούσια συλλογή της.

Γιουβέντους και Μονακό δεν έχουν... προϊστορία. Μία φορά έχουν συναντηθεί στο παρελθόν οι δύο ομάδες στη διοργάνωση και συγκεκριμένα στους ημιτελικούς του 1998, με τους «μπιανκονέρι» να παίρνουν την πρόκριση στον τελικό μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα και την ανώδυνη ήττα με 3-2 στη ρεβάνς.

Και οι δύο αναμετρήσεις θα ξεκινήσουν στις 21:45.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις