Βολές από ΚΚΕ, ΣΥΝ κατά Παπανδρέου

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2004 16:55
UPD:16:57
A- A A+

Βολές κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή τη συνεδρίαση του Ecofin για την έγκριση τού προγράμματος οικονομικής σταθερότητας της χώρας μας έως το 2006 http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/02/10/873228.htm .

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι το μόνο κόμμα σήμερα στη Βουλή που δεν έχει καμιά πολιτική και ηθική δέσμευση να υπερασπίζεται, ή, να προωθεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επομένως, είναι το κόμμα εκείνο που από τη θέση μιας ισχυρότερης αντιπολίτευσης μετά τις 7 Μάρτη θα συμβάλει στην ανάπτυξη λαϊκών αγώνων, εναντίον των αποφάσεων του Ecofin», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Μάλιστα το ΚΚΕ καταφέρεται εναντίον του Γ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας πως ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «είχε το θράσος να απευθυνθεί στην εργατιά και στους ναυτεργάτες. Και λέμε θράσος γιατί πραγματικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δημιούργησε ακόμα σκληρότερες συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων, τους δε ναυτεργάτες τους οδήγησε σε ένα μεγάλο μέρος στην ανεργία».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ στο Πειραιά και συνομίλησε με εργαζόμενους, ενώ τάχθηκε κατά της αποκρατικοποίησης των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος, αναφέρθηκε στις πολιτικές που θα εφαρμόσουν τα κόμματα του δικομματισμού, όπως προκύπτει από τα προγράμματά τους, κυρίως όμως από τη μέχρι σήμερα πολιτική πρακτική τους. Στα κρίσιμα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων, των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού συστήματος πέρα των επιμέρους παραλλαγών, στην ουσία συγκλίνουν στις πολιτικές τους.

«Ο ΣΥΝ θα αγωνισθεί για δημόσιες συγκοινωνίες με επέκταση και κάλυψη σε όλη την Αττική εντός της δεκαετίας», κατέληξε ο κ. Κωνσσταντόπουλος.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συνασπισμού παρουσίασε την πρόταση του κόμματός του για την Παιδεία, εξαπολύοντας για άλλη μια φορά δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου http://www.naftemporiki.gr/news/story.asp?id=873493&noads=true .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή