Με το ΠΑΣΟΚ Ανδριανόπουλος και Μάνος

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2004 20:10
UPD:20:48
A- A A+

Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυνε ο Γ. Παπανδρέου «σε ανήσυχους πολιτικούς» οι κ.κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος και Στέφανος Μάνος.

Στις αποψινές δηλώσεις τους διευκρινίζουν ότι η συνεργασία αυτή δεν αποτελεί προσχώρηση στο ΠΑΣΟΚ και πως διατηρούν την πολιτική τους ταυτότητα.

Ο κ. Μάνος στην ανακοίνωσή του τονίζει: «Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην πρόσκληση του Γ. Παπανδρέου να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια να αλλάξει η Ελλάδα, να προετοιμαστεί για τον δύσκολο ανταγωνιστικό αλλά και γεμάτο ευκαιρίες κόσμο που έρχεται. Για πρώτη φορά διαφαίνεται η ελπίδα να σπάσει ο διαχωρισμός αριστεράς και δεξιάς και να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο».

Ο κ. Μάνος σημείωσε ότι «μας συγκινεί η χωρίς συμπλέγματα αποδοχή εκ μέρους του Γιώργου Παπανδρέου του διαλόγου της ζύμωσης, της κοινής πολιτικής επεξεργασίας με φορείς φιλελεύθερων ιδεών και απόψεων».

Ο κ. Μάνος υπογράμμισε ότι «μπορούμε να συνεργαστούμε διότι συνεργασία δεν σημαίνει προσχώρηση. Διατηρούμε στο ακέραιο την πολιτική και ιδεολογική μας αυτοτέλεια και είμαστε έτοιμοι να πάμε σε κοινή πορεία δημιουργικών συνθέσεων».

Πάντως ο πρώην υπουργός της ΝΔ σημείωσε ότι παρά τη διαφορετική πολιτική διαδρομή με τον Γ. Παπανδρέου, τους συνδέουν κοινές ή παράλληλες αντιλήψεις σε θεμελιώδη ζητήματα όπως η εξωτερική πολιτική, η πολιτική για τα ναρκωτικά, τα μη κρατικά πανεπιστήμια, οι επιλογές για την παιδεία και τον τρόπο οργάνωσης της κομματικής ζωής.

Στην δήλωσή του ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος υπογράμμισε ότι «διατηρώντας την πολιτική μου αυτονομία αλλά και την ιδεολογική μου ταυτότητα αισθάνομαι έτοιμος να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του Γ. Παπανδρέου για να αλλάξουμε πολλά πράγματα στη σύγχρονη Ελλάδα και να βαδίσουμε με σιγουριά προς το μέλλον».

Ο κ. Ανδριανόπουλος, σημείωσε ότι το κάλεσμα του Γιώργου Παπανδρέου δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο όταν με ασυνήθιστη ειλικρίνεια απευθύνεται σε φωνές του παραδοσιακά αντίπερα χώρου και τις καλεί να συμμετάσχουν ισότιμα στην κοινή αυτή προσπάθεια.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ είπε ότι ο Γ. Παπανδρέου βλέπει πολύ μακριά επιζητώντας τη σύνθεση πιο έξω από τα στενά πλαίσια του κόμματός του ενώ σημείωσε ότι αποτελεί εξαιρετική τιμή πως αναγνωρίζονται οι απόψεις του ως ένα από τα ουσιαστικά συστατικά στοιχεία της ευρύτερης δύναμης ανατροπής που φιλοδοξείται να σχηματισθεί.

Επίσης ο κ. Ανδριανόπουλος έκανε λόγο για ιστορική ευκαιρία που παρουσιάζεται για συμπόρευση ανάμεσα σε δυνάμεις που εκκινούν από διαφορετικές αφετηρίες αλλά που στοχεύουν σε κοινά αποτελέσματα και προσδιόρισε ως τέτοιο χώρο την καταπολέμηση της διαφθοράς, τη σύγκρουση με την ασυνείδητη δημόσια γραφειοκρατία, το άνοιγμα της κοινωνίας σε νέα ρεύματα, και ιδέες μέσα από διαδικασίες άμεσης λαϊκής συμμετοχής καθώς και την κατοχύρωση της ατομικής διαφορετικότητας και της αξιοπρέπειας του κάθε πολίτη.

Από τη δήλωση του κ. Ανδριανόπουλου δεν έλειψαν και οι αιχμές προς τη ΝΔ καθώς γίνεται λόγος για τη «συγκρότηση σε τελευταία ανάλυση μιας παράταξης που εκφράζει και υπερασπίζεται το μοντέρνο και νεωτερικό το δυναμικά εξελικτικό και το ανοιχτό σε κάθε λογής εξωγενείς επιδράσεις απέναντι σε κάθε τι το αναχρονιστικό, στατικό, κλειστό και ξενόφοβο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή