«Ιστορικός σταθμός η κύρωση της διεύρυνσης της Ε.Ε.»

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2004 21:21
A- A A+

Με την παρουσία εκπροσώπων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας άρχισε στη Βουλή των Ελλήνων η συζήτηση επί της συνθήκης προσχώρησης στην Ε.Ε., της Τσεχίας, της Εσθονίας, της Κύπρου, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Ουγγαρίας, της Μάλτας, της Πολωνίας, της Σλοβενίας και της Σλοβακίας.

Ιστορικό σταθμό στην πορεία του ελληνισμού, αλλά και στην εξέλιξη της Ε.Ε., χαρακτήρισαν την κύρωση της συμφωνίας τόσο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

«Η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών του κυπριακού και του ελληνικού λαού, όπως εκφράστηκαν από τις ηγεσίες τους και τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων τους», είπε ο κ. Σημίτης.

Οσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα συμβάλουμε στην επιτυχία τους, ώστε την 1η Μαΐου η Κύπρος να ενταχθεί επανενωμένη.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι «η Νέα Δημοκρατία άνοιξε το δρόμο της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση με τη συμφωνία του 1990, η οποία και υιοθετήθηκε από το σύνολο των ελληνικών κομμάτων».

Τέλος, αναφερόμενος στην έναρξη των συνομιλιών στη βάση του σχεδίου Ανάν εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα και υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται δίπλα στην κυπριακή ηγεσία και τον κυπριακό ελληνισμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή