Συνάντηση Ομπάμα - Ραούλ Κάστρο αύριο στον Παναμά

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015 21:03
UPD:22:45
REUTERS/REUTERS TV

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο αναμένεται να έχει αύριο Μ. Σάββατο ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου της Αμερικής στον Παναμά.

EURONEWS
Παναμάς: ΗΠΑ και Κούβα πιο κοντά από ποτέ στη Σύνοδο της Αμερικής

«Θεωρούμε ότι θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν αύριο (Σάββατο). Αναμένουμε (ότι θα έχουν) μια συζήτηση αύριο» δήλωσε ο σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας Μπεν Ρόουντς.

Πάντως, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει λάβει ακόμη οριστική απόφαση όσον αφορά την πιθανή διαγραφή της Κούβας από τον κατάλογο τον οποίο καταρτίζουν οι αμερικανικές αρχές για τα κράτη που θεωρούν ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία, κάτι που η Αβάνα θεωρεί ότι αναγκαία προϋπόθεση για να αποκατασταθούν οι διμερείς σχέσεις.

Ερωτηθείς από εκπροσώπους του Τύπου στον Παναμά σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνει ανακοίνωση για το ζήτημα αυτό κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου απάντησε ότι «δεν αποκλείει (να γίνει) μια ανακοίνωση», αλλά πρόσθεσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα «δεν έχει ακόμη (...) λάβει απόφαση» για το συγκεκριμένο θέμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή