Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2004 07:00
A- A A+

Βροχή ή χιονόνερο από το βράδυ στη Βόρεια Ελλάδα και χιόνια στα ορεινά, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί, στο Αιγαίο πολύ ισχυροί που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές η χιονόνερο στα πεδινά και χιόνι στα ορεινά. Ανεμοι δυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Θερμοκρασία από μείον 3 έως 9 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Λίγες νεφώσεις που στα βορειοδυτικά το βράδυ θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές η χιονόνερο στα πεδινά και χιόνι στα ορεινά. Ανεμοι από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι. Θερμοκρασία από μείον 1 έως 15 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα βροχής τις πρωϊνές ώρες στα νότια. Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι που από τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς. Θερμοκρασία από μείον 1 έως 13 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα βροχών κυρίως στην Κρήτη. Ανεμοι βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Πρόσκαιρες νεφώσεις. Ανεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι που από τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και αργά τη νύχτα θα σημειωθεί βροχή ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς.

Για αύριο Πέμπτη προβλέπεται σοβαρή επιδείνωση αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και μετά το μεσημέρι σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα με χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές και καταιγίδες στις νοτιότερες θαλάσσιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι ισχυροι έως πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί που έως τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η Θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και από το απόγευμα και στην υπόλοιπη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή