Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος στη Νικαράγουα

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2004 07:34
A- A A+

Δολοφονήθηκε την Τρίτη έξω από το τηλεοπτικό κανάλι όπου εργαζόταν ό δημοφιλής δημοσιογράφος της τηλεόρασης, Κάρλος Γκουανταμούς, πρώην μέλος του κινήματος των Σαντινίστας στη Νικαράγουα.

Ο δημοσιογράφος Κάρλος Γκουανταμούς που δολοφονήθηκε την Τρίτη

Ο 56χρονος Γκουανταμούς δέχτηκε πέντε πυροβολισμούς, από μικρή απόσταση, την ώρα που κατευθυνόταν προς το στούντιο του Καναλιού 23 για να ξεκινήσει την καθημερινή εκπομπή του "Ντάρντος αλ Σέντρο" (Βέλη στο στόχο). Μαζί του βρισκόταν και ένας από τους γιους του, ο Ντάνιελ.

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν έναν ύποπτο, τον 25χρονο Ουίλιαμ Αουγκούστο Ουρτάδο. Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα, η αστυνομία όμως δεν αποκλείει να ήταν πολιτικά.

Ο Γκουανταμούς ήταν μέλος του Εθνικού Μετώπου Απελευθέρωσης των Σαντινίστας (FSLN) επί τρεις δεκαετίες. Ομως αποπέμφθηκε από το κόμμα το 1999 επειδή άσκησε δημοσίως κριτική στον ηγέτη του, τον πρώην πρόεδρο της Νικαράγουας, Ντανιέλ Ορτέγκα. Ταυτοχρόνως απολύθηκε και από το Ράντιο Για, το ραδιοφωνικό σταθμό των Σαντινίστας όπου κατείχε διευθυντική θέση.

Στο τηλεοπτικό του πρόγραμμα, που μεταδιδόταν και από το ραδιόφωνο, ο Γκουανταμούς συνέχιζε να επικρίνει τον Ορτέγκα, που υπήρξε στενός φίλος του και με τον οποίο μοιραζόταν το ίδιο κελί επί επτά χρόνια, όταν και οι δύο στάλθηκαν στη φυλακή από το καθεστώς του δικτάτορα Αναστάσιο Σομόζα. Δεν παρέλειπε ωστόσο να κριτικάρει και το Φιλελεύθερο Συνταγματικό Κόμμα και τον πρώην πρόεδρο Αρνόλντο Αλεμάν, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη για διαφθορά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή