Κύπελλο Ελλάδας: Πρώτο βήμα για τελικό η Ξάνθη, 1-0 τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 18:56
UPD:19:00
EUROKINISSI/MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

Η εμπειρία από ένα σαφώς πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως είναι της Σούπερ Λίγκας σε σχέση με εκείνο της Football League, αλλά και η ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών της Ξάνθης έκαναν τη διαφορά στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή.

Η ακριτική ομάδα νίκησε 1-0 στην έδρα του αντιπάλου της, στον πρώτο ημιτελικό με τον «Γηραιό» και πήρε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (19 Απριλίου η ρεβάνς), όπου ουσιαστικά βρίσκεται από χθες ο Ολυμπιακός μετά το 3-0 στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης.

Η ομάδα του Ράσβαν Λουτσέσκου πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό επί των αντιπάλων της, καθώς μόλις στο 7ο λεπτό ο Κλέιτον έκανε το 0-1 με σουτ, «σοκάροντας» το ενθουσιώδες και πολυπληθές κοινό στο «Καυτανζόγλειο», στην πρώτη οργανωμένη επιθετική προσπάθεια της ομάδας του.

Ο Ηρακλής είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να επανέλθει άμεσα στον αγώνα όταν δύο λεπτά αργότερα ο Ρομάνο πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα Κυριακίδη, αλλά ο Μπέρτος έδιωξε πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας.

Στη συνέχεια ο ρυθμός κόπασε και το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με ένα σουτ του Ρομάνο που μπλόκαρε ο Κυριακίδης στο 23΄, για να χάσει μεγάλη ευκαιρία η Ξάνθη στο 44΄ με τον Κλέιτον, το πλασέ του οποίου από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια ο Γιαννίκογλου.

Ο Ηρακλής ξεκίνησε επιθετικά και στην επανάληψη χάνοντας δύο ευκαιρίες σε ένα δίλεπτο, με τη μόλις άστοχη κεφαλιά του Ρομάνο στο 53΄ και το σουτ του Περόνε στο 54΄ που εξουδετέρωσε ο Κυριακίδης, παρότι ο Αργεντινός επιθετικός είχε βγει απέναντί του σε θέση τετ α τετ.

Έκτοτε και προϊόντος του χρόνου η πίεση των γηπεδούχων χαλάρωσε έως ότου εξαφανίστηκε, με την Ξάνθη να κρατά το αποτέλεσμα και το παιχνίδι να ολοκληρώνεται, όπως χθες στη Ριζούπολη, με νίκη της φιλοξενούμενης ομάδας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις