Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 14:59
UPD:17:15
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Προβλήματα προκαλούν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, φτάνοντας κατά τόπους και τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιούν τα εξής δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων «Διαγόρας» (για Ρόδο, Σύμη, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Λειψοί και Πάτμο) Blue Star 2 (για Ρόδο, Κω, Θήρα), Blue Star Patmos (για Μυτιλήνη Χίο) και Blue Star Paros (για Μύκονο, Τήνο, Σύρο).

Άγνωστο παραμένει, επίσης, αν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του Blue Star Νaxos για Κατάπολα, Κουφονήσια, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Νάξο, Πάρο, Σύρο.

Επίσης δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων «Κνωσός Παλάς» για Ηράκλειο και «Κρήτη Ι» και «Κρήτη ΙΙ» για Ηράκλειο και Χανιά αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, η Minoan Lines ανακοίνωσε ότι, λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν στο Αιγαίο και της απαγόρευσης απόπλου που έχει επιβληθεί από τα Λιμεναρχεία Πειραιά και Ηρακλείου, τα πλοία της εταιρείας δεν θα αποπλεύσουν σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2015 για τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους από τα λιμάνια του Ηρακλείου και του Πειραιά αντίστοιχα.

Επίσης, γνωστοποιεί ότι, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και αρθεί η απαγόρευση απόπλου έως τις 15:00 της 10ης Απριλίου 2015, τα πλοία της εταιρείας θα εκτελέσουν έκτακτα ημερήσια δρομολόγια από τα λιμάνια του Ηρακλείου και του Πειραιά αμέσως μετά την άρση της απαγόρευσης.

Αντίστοιχα, το ίδιο βράδυ, θα εκτελέσουν κανονικά τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο.

Διευκρινίζει ακόμη ότι, εάν η άρση απαγόρευσης απόπλου πραγματοποιηθεί μετά τις 15:00, θα εκτελεστεί μόνο το προγραμματισμένο βραδινό δρομολόγιο της 10ης Απριλίου, στις 21:00 από Πειραιά και στις 21:30 από το λιμάνι του Ηρακλείου αντίστοιχα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου, το απαγορευτικό απόπλου τίθεται σε ισχύ από τις 5:30 το απόγευμα.

Το λιμενικό σώμα συστήνει στους επιβάτες πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων.

Σημειώνεται ότι δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων εξέδωσε το μεσημέρι η ΕΜΥ για βορειοανατολικό Αιγαίο, νότιο Ευβοϊκό, Στενό Καφηρέα, κεντρικό, νοτιοανατολικό, νοτιοδυτικό Αιγαίο, Ικάριο, Κρητικό, Καρπάθιο και θάλασσα Σάμου.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή