Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για τις εκλογές

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2004 13:41
A- A A+

Συνεργασία περίπου μιας ώρας είχε σήμερα στις 11:15 π.μ., στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον υπουργό Εσωτερικών – Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κώστα Σκανδαλίδη.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Σκανδαλίδης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Σήμερα είχα την τελευταία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ως υπουργός Εσωτερικών – Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Αύριο το πρωί (12/2) θα δω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στη συνέχεια, θα παραιτηθώ και την Παρασκευή το πρωί (13/2) ορκίζεται ο νέος υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, κ. Αλιβιζάτος».

«Ενημέρωσα σήμερα τον Πρωθυπουργό για την κυβερνητική προετοιμασία εν όψει των εκλογών και την ολοκλήρωση ολόκληρου του θεσμικού έργου που έγινε αυτή τη διετία, αλλά κυρίως για το ότι η κρατική μηχανή, το υπουργείο Εσωτερικών, οι Νομαρχίες και οι Δήμοι της χώρας είναι έτοιμοι να διεξάγουν με τον πιο άψογο τρόπο την εκλογική διαδικασία. Ολες οι προθεσμίες έχουν τηρηθεί, όλα τα πράγματα έχουν πάρει τη σειρά τους και είμαι απολύτως σίγουρος ότι οι Εθνικές Εκλογές της 7ης Μαρτίου θα είναι δημοκρατικά άψογες και από την άποψη την τεχνική και από την άποψη την πολιτική, χωρίς κανένα πρόβλημα».

Τέλος, αναφορικά με τη συνεργασία του με τον Κώστα Σημίτη, ο κ. Σκανδαλίδης, σημείωσε: «Με τον Κώστα Σημίτη συνεργάζομαι πολλά χρόνια, από τα πρώτα βήματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και μέσα στο Εκτελεστικό Γραφείο, αλλά κυρίως ως Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής τα έξι χρόνια που διετέλεσα, μέσα στα οποία έγινε και η μεγάλη στιγμή της διαδοχής από τον Ανδρέα Παπανδρέου προς τη δική του ηγεσία και στη συνέχεια για άλλα περίπου δυόμισι χρόνια ως υπουργός Εσωτερικών. Πρέπει να πω ότι ο Κώστας Σημίτης ήρθε στην ηγεσία της παράταξης με περγαμηνές δημοκρατικών αγώνων, ήρθε με ψηλά το κεφάλι και τώρα που φεύγει από την πρωθυπουργία φεύγει πάλι με ψηλά το κεφάλι, διδάσκοντας ήθος όλους τους πολιτικούς, την πολιτική και τη δημόσια ζωή της χώρας. Πιστεύω ότι η Ελλάδα στις μέρες του γνώρισε τις πιο σημαντικές ίσως επιτυχίες της για όλες τις τελευταίες δεκαετίες. Έγινε πραγματικά μια ισχυρή και σύγχρονη χώρα. Η ιστορία αποτιμά από τώρα τη θετική παρουσία του και αυτό για τον ίδιο φαντάζομαι ότι αποτελεί μια δικαίωση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή