Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με το προεδρείο της ΕΣΕΕ

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2004 14:27
A- A A+

Στόχος της νέας κυβέρνησης που επιδιώκει να σχηματίσει το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, είναι ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους και οι βαθιές τομές στις σχέσεις κράτους-επιχειρηματία, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, η Πολιτεία πρέπει να συμβάλει στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να αναπτυχθούν σε μια εποχή παγκόσμιου ανταγωνισμού. Σε αυτό το πλαίσιο επιδιώκεται από την πλευρά του κράτους να διαμορφώσει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης και να ξεκαθαρίσει τους κανόνες δράσης της επιχειρηματικότητας, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Δημήτρης Αρμενάκης, ανέφερε ότι η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στη Συνομοσπονδία δείχνει την πίστη του στον κοινωνικό διάλογο και τόνισε ότι ο εμπορικός κόσμος ζητάει από τη νέα κυβέρνηση, τη λήψη γενναίων αποφάσεων για την απελευθέρωση των υγιών δυνάμεων του τόπου.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η αντιμετώπιση προβλημάτων των εμπόρων όπως η πολυνομία και το παρεμπόριο, η αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, η απελευθέρωση των αγορών, η ακρίβεια, η μείωση της ανεργίας, η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και η δημιουργία ενός κολλεγίου- φυτώριου για νέους επιχειρηματίες αποτέλεσαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους εμπόρους, ουσιαστικές προτάσεις οι οποίες θα εξεταστούν αναλυτικά στο μέλλον. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα του διπλασιασμού του κεφαλαίου στο Ταμείο Εγγυοδοσίας που πρότειναν οι έμποροι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή