Αγχωμένος ο Ομπάμα στη σκέψη ότι οι κόρες του θα φύγουν από το σπίτι

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 12:38
UPD:12:38
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος την Τρίτη, το ότι κόρες του αναμένεται να εγκαταλείψουν σύντομα την οικογενειακή εστία για να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο του προκαλεί ιδιαίτερη νευρικότητα (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Πολλά είναι τα θέματα που απασχολούν καθημερινά τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ωστόσο ένα ζήτημα τον αγχώνει περισσότερο από τα άλλα.

Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος την Τρίτη, το ότι κόρες του αναμένεται να εγκαταλείψουν σύντομα την οικογενειακή εστία για να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο του προκαλεί ιδιαίτερη νευρικότητα.

Η μεγαλύτερη κόρη του προέδρου, η 16χρονη Μαλία, φοιτά ακόμη στο λύκειο, αλλά στη σκέψη και μόνο ότι πριν περάσει πολύς καιρός θα πρέπει να φύγει για το πανεπιστήμιο, ο κ. Ομπάμα αγχώνεται.

«Αρχίζω να κλαίω μέρα - μεσημέρι και δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί. Γιατί είμαι θλιμμένος; Επειδή εκείνες θα με εγκαταλείψουν» είπε αστειευόμενος ο Αμερικανός πρόεδρος, φροντίζοντας να προσθέσει και λίγο... τρεμούλιασμα στη φωνή του.

Μιλώντας στους συμμετέχοντες σε ένα πρόγευμα προσευχής, ο κ. Ομπάμα ζήτησε τη βοήθειά τους για να αντέξει αυτή τη δοκιμασία.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις προσευχές σας που σημαίνουν τόσα πολλά για εμένα και τη Μισέλ (την πρώτη κυρία των ΗΠΑ), ιδίως τώρα που οι κόρες μου αρχίζουν να μεγαλώνουν και επισκέπτονται πανεπιστήμια. Έχω ανάγκη τις προσευχές σας», πρόσθεσε.

Η μικρότερη κόρη του Μπαράκ Ομπάμα, η Σάσα, θα κλείσει τα 14 τον Ιούνιο. Ο Ομπάμα δεν θα είναι πλέον πρόεδρος όταν η δευτερότοκη κόρη θα πάει πανεπιστήμιο και ίσως να επιλέξει τότε να εγκατασταθεί στην ίδια πόλη όπου θα φοιτά η Σάσα.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή