Εννέα συλλήψεις και δύο αστυνομικοί τραυματίες κατά τα χθεσινά επεισόδια

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 11:39
UPD:11:42
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνολικά προσήχθησαν 21 άτομα, ενώ σύμφωνα με την ΕΛΑΣ κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

A- A A+

Σε εννέα συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια.

Οι συλλήψεις αφορούσαν τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, του εμπρησμού, της αντίστασης και διατάραξης κοινής ειρήνης, καθώς και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

NAFTEMPORIKI.GR

Συνολικά προσήχθησαν 21 άτομα, ενώ σύμφωνα με την ΕΛΑΣ κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Η ένταση ξεκίνησε περίπου στις 9.00 το βράδυ της Τρίτης, μετά το τέλος πορείας αντιεξουσιαστών. Οδομαχίες και πετροπόλεμος μαίνονταν για αρκετές ώρες στην οδό Στουρνάρη, στα Εξάρχεια, ενώ αρκετά αυτοκίνητα τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τα επεισόδια η Νέα Δημοκρατία ζήτησε μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Κώστα Καραγκούνη την παραίτηση «όσων δεν μπορούν». Ο κ. Καραγκουνής έκανε λόγο για «ανενόχλητους κουκουλοφόρους» που επιδόθηκαν και πάλι σε βανδαλισμούς, ενώ άφησε αιχμές για κυβερνητικά στελέχη, σημειώνοντας ότι την ίδια στιγμή που ο ένας υπουργός γράφει άρθρα καταγγέλλοντας την ίδια την κυβέρνηση, ο άλλος καταργεί τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και όλοι μαζί αδυνατούν να προστατέψουν τους πολίτες και τις περιουσίες τους.

Για αδράνεια κατηγόρησε την κυβέρνηση και το Ποτάμι, τονίζοντας ότι «η ανοχή έχει ξεπεράσει τα όρια της πρόκλησης». «Το κέντρο της πόλης- για μία ακόμη φορά- στην ομηρία λίγων δεκάδων κουκουλοφόρων. Ούτε οι τοίχοι της Βουλής γλύτωσαν από τα συνθήματά τους. Ούτε οι κεντρικοί δρόμοι από φωτιές. Ούτε οι γειτονιές από καταστροφές. Αλλά η κυβέρνηση παραμένει απαθής και αφήνει "τα παιδιά" να ξεθυμάνουν», σχολίασε το Ποτάμι με ανακοίνωσή του.

«'Η αριστερά του τίποτα' πρέπει επιτέλους να δώσει εξηγήσεις κ.Βούτση και κ.Παρασκευόπουλε - που θα έλεγε και ο κ.Πανούσης. Δυστυχώς, κάποιοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο κόλλησαν παρά τα χρονάκια τους τις παιδικές ασθένειες, που έλεγε κι ο αγαπημένος τους Λένιν», κατέληγε η ανακοίνωση του κόμματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή