ΗΠΑ: Δήμαρχος του Σικάγο επανεξελέγη πρώην στενός συνεργάτης του Ομπάμα

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 08:26
UPD:11:54
REUTERS/JIM YOUNG

Ο 55χρονος Εμάνουελ (φωτ. αρχείου) ο οποίος κατηγορήθηκε ότι ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για σειρά διαφημιστικών σποτ στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, πέτυχε την επανεκλογή του συγκεντρώνοντας το 56% των ψήφων.

A- A A+

Δήμαρχος του Σικάγο επανεξελέγη ο Ραμ Εμάνουελ, καταφέρνοντας να επικρατήσει του αντιπάλου του Τζέσους Γκαρσία, σε ένα σκληρό εκλογικό αγώνα για τα ηνία της αμερικανικής μεγαλούπολης, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κρίσης και μαστίζεται από συμμορίες του εγκλήματος.

Ο 55χρονος Εμάνουελ ο οποίος κατηγορήθηκε ότι ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για σειρά διαφημιστικών σποτ στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, πέτυχε την επανεκλογή του συγκεντρώνοντας το 56% των ψήφων, έναντι του 44% που έλαβε ο Γκαρσία και με καταμετρημένο περίπου το 80% των ψήφων.

Η προσέλευση στις δημοτικές κάλπες του Σικάγο έφτασε στο 44%.

EURONEWS

Ο Εμάνουελ πρώην στενός συνεργάτης των προέδρων Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα, είχε τερματίσει πρώτος μεταξύ των πέντε υποψηφίων, στον αποκαλούμενο πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών που έγιναν τον Φεβρουάριο στην αμερικανική μεγαλούπολη, αλλά τότε δεν είχε συγκεντρώσει το 50% των ψήφων, που απαιτούνταν για να κερδίσει τη δημαρχία του Σικάγο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή