Ευκλ. Τσακαλώτος: Τίποτα παράδοξο στην επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα

Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 20:07
UPD:20:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι η χώρα αναζητά λύσεις στα προβλήματα χρηματοδότησης με τους εταίρους της στο πλαίσιο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, παρατηρώντας ότι δεν έχει λάβει καμία χρηματοδότηση μετά τον Αύγουστο του 2014 (φωτ. αρχείου).

A- A A+

H Ρωσία είναι μια φιλική, ορθόδοξη χώρα, με την οποία η Ελλάδα διατηρεί φιλικές σχέσεις και δεν υπάρχει τίποτα το παράδοξο στην επίσκεψη που πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Μόσχα, δήλωσε, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην τηλεόραση του πρακτορείου «Bloomberg». 

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η Αθήνα παραμένει επικεντρωμένη σε Ε.Ε. και Ευρωζώνη.

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι η χώρα αναζητά λύσεις στα προβλήματα χρηματοδότησης με τους εταίρους της στο πλαίσιο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, παρατηρώντας ότι δεν έχει λάβει καμία χρηματοδότηση μετά τον Αύγουστο του 2014.

«Ταυτόχρονα, η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη, κυρίαρχη χώρα, με ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση του κ. Βαρουφάκη με την κ. Λαγκάρντ, χαρακτήρισε αναγκαίες τέτοιες συναντήσεις στην πορεία εξεύρεσης μιας συμβιβαστικής λύσης που θα ικανοποιεί και τα συμφέροντα της Ε.Ε. και την αρχή της δημοκρατίας.

«Δουλεύουμε σκληρά για το καλό σενάριο» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι κάθε δημοκρατική κυβέρνηση έχει «κόκκινες» γραμμές και ότι η Αθήνα δεν θα λάβει μέτρα περιορισμού μισθών και συντάξεων ή υφεσιακά μέτρα και δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ σε ευαίσθητες περιοχές, υπενθυμίζοντας ότι με τέτοιες πολιτικές το χρέος ανέβηκε από 120% σε 180% του ΑΕΠ.

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να πληρώνει αποκλειστικά από δικούς της πόρους το χρέος της και εξέφρασε αισιοδοξία για τις δυνατότητες σύντομης οικονομικής ανάκαμψης εάν διακοπεί η λιτότητα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή