Κοτζιάς και Ποπόσκι (ΠΓΔΜ) για ενεργειακή συνεργασία

Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 17:50
UPD:18:39
REUTERS/INTS KALNINS

Όπως τόνισε ο κ. Κοτζιάς (φωτ. αρχείου), η ελληνική στάση στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται υπό τη διεύθυνση του προσωπικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, για το θέμα του ονόματος, δεν έχει αλλάξει.

A- A A+

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Νίκολα Ποπόσκι είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο περιθώριο της πενταμερούς συνάντησης Ελλάδας, Τουρκίας, Σερβίας, Ουγγαρίας και ΠΓΔΜ για θέματα ενεργειακής πολιτικής, η οποία πραγματοποιείται στη Βουδαπέστη.

Οι κ.κ. Κοτζιάς και Ποπόσκι συζήτησαν για θέματα που αφορούν την ενεργειακή και διασυνοριακή συνεργασία των δύο χωρών, καθώς και για ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη στήριξή του στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό τη διεύθυνση του προσωπικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για το θέμα του ονόματος και επανέλαβε τις πάγιες ελληνικές θέσεις αναφορικά με την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε μια πρώτη συζήτηση για την προοπτική υιοθέτησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης από τις δύο πλευρές, εξέλιξη που θα μπορούσε να οδηγήσει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων και να υποβοηθήσει τις προσπάθειες εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδεκτής ονομασίας στο θέμα του ονόματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή