Συνάντηση Ευκ. Τσακαλώτου με τον πρέσβη της Αλβανίας

Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 17:25
UPD:17:30
SOOC/Nikos Libertas

Ο κ. Τσακαλώτος, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι οι διεθνείς οικονομικές σχέσεις αποτελούν προτεραιότητα για την Ελλάδα, υπενθύμισε ότι η χώρα μας αποτελεί διαχρονικά σημαντικό επενδυτή στην Αλβανία και πρότεινε νέους τομείς διμερούς συνεργασίας (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Συνάντηση με τον πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα Ντασνόρ Ντερβίσι είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο υπουργείο Εξωτερικών, με τους δύο άνδρες να συζητούν τρόπους βελτίωσης των ήδη καλών διμερών σχέσεων των δύο χωρών.

Ο πρέσβης της Αλβανίας χαρακτήρισε την Ελλάδα, πέρα από στρατηγικό εταίρο, ως γειτονική χώρα ζωτικής σημασίας για την Αλβανία.

Ο κ. Τσακαλώτος, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι οι διεθνείς οικονομικές σχέσεις αποτελούν προτεραιότητα για την Ελλάδα, υπενθύμισε ότι η χώρα μας αποτελεί διαχρονικά σημαντικό επενδυτή στην Αλβανία και πρότεινε νέους τομείς διμερούς συνεργασίας. 

Παράλληλα, ο κ. αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον συνομιλητή του για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αυτές θα αποφέρουν θετικό αποτέλεσμα, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της Αλβανίας. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή