Βουλή: Μετωπική σύγκρουση Αλ. Τσίπρα - Αντ. Σαμαρά

Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 00:02
UPD:01:32
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Αντ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην περίοδο των Καννών και κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε προτείνει για την θέση του Πρωθυπουργού τον Γ. Αρσένη.

A- A A+

Μετωπική πολιτική αντιπαράθεση είχαν οι Αλέξης Τσίπρας και Αντώνης Σαμαράς κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για το μνημόνιο. Μετά την πρωτολογία του Πρωθυπουργού ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεχείρησε να δώσει απαντήσεις, ενώ ενέπλεξε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην περίοδο των Καννών και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε προτείνει για την θέση του Πρωθυπουργού τον Γ. Αρσένη.

Όμως ο κ. Τσίπρας τον διέψευσε υπενθυμίζοντάς του ότι «δεν ήταν η συζήτηση για τον Παπαδήμο ήταν για τον Πικραμένο», δηλαδή η συζήτηση αυτή έγινε τον Μάιο του 2012 όταν αναζητούσαν πρόσωπο για την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Και ο κ. Σαμαράς συμφώνησε πως «πράγματι ήταν για τον Πικραμένο».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Αντ. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ επιδιώκει την σύγκρουση»

Απαντώντας ο πρόεδρος της Ν.Δ. στον Πρωθυπουργό του επεσήμανε: «Σας πείραξε τάχα που είπα για προανακριτική. Ομολογήσατε ότι θέλετε να μετατρέψετε την εξεταστική σε προανακριτική και λέτε ότι εγώ σας απειλώ;».

«Με περισσή αλαζονεία ανοίξατε όλη την βεντάλια του λαϊκισμού σας», είπε και πρόσθεσε «έχει ένα όριο ο λαϊκισμός και σήμερα το δείξατε».

Για τη συμμετοχή της Ν.Δ. σε οικουμενική κυβέρνηση ο κ. Σαμαράς είπε: «Δεν μιλάμε για τα δικά μου όνειρα. Οι ξένοι με ρώτησαν αν θα σας στηρίξω για να βγείτε από τους δικούς σας εφιάλτες» και αν η Ν.Δ. θα στήριζε μία συμφωνία που δεν θα ψήφιζε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο κ. Σαμαράς για την Επιτροπή Ελέγχου του Δημόσιου Χρέους. «Σας έχει υποκαταστήσει η κυρία Κωνσταντοπούλου; Πως πήγατε εκεί όταν ως Πρωθυπουργός είδατε να λείπουν τα άλλα κόμματα. Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι δεν ένιωθε άνετα και εσείς πήγατε εκεί και πανηγυρίζατε», είπε.

Παραδέχθηκε ακόμη ότι «εγώ δεν είχα ως προτεραιότητα την εξεταστική επιτροπή. Ας με τιμωρήσει ο λαός γι’ αυτό. Προτεραιότητά μου ήταν και είναι να σωθεί η χώρα».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Θα θέλατε πολύ να κάνετε Εξεταστική Επιτροπή. Ξέρετε γιατί δεν κάνατε; Γιατί ο συγκυβερνήτης σας ήταν ο Ε. Βενιζέλος», του απάντησε ο Αλ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος ο Πρωθυπουργός στο θέμα της Επιτροπής Ελέγχου του Δημοσίου Χρέους είπε ότι «μένω στην ουσία και όχι στα κουτσομπολιά. Δεν αξίζει αυτή η αντιπαράθεση».

Πρότεινε «να σας καλέσει η Πρόεδρος της Βουλής και σας υπόσχομαι να είμαι εκεί να σας ακούσω. Εγώ δεν πήγα εκεί για να μιλήσω. Δεν μίλησα καν. Πήγα εκεί για να ακούσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κανένα παιδάκι για να το ξεγελούν;».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τη Ν.Δ. να ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική επισημαίνοντας πως η Ν.Δ. με την πρότασή της για έλεγχο από το 1981 και μετά συμπεριλαμβάνει την περίοδο 2009 – 2015, ως υποσύνολο της πρότασής της.

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή