Σομαλία: Στρατόπεδα της Αλ Σεμπάμπ βομβάρδισε η Κένυα

Κοντά στα σύνορα, σε αντίποινα για το μακελειό στη Γκαρίσα
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2015 12:51
UPD:12:52
REUTERS/FEISAL OMAR

Οι δύο «βάσεις» της οργάνωσης που δέχθηκαν πλήγματα ήταν η Γκοντοντόουε και η Ισμαΐλ, αμφότερες στην περιοχή Γκέντρο, κοντά στα σύνορα της Σομαλίας με την Κένυα, σύμφωνα με κενυατική στρατιωτική πηγή (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Δύο στρατόπεδα της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ στη Σομαλία βομβάρδισε την Κυριακή η πολεμική αεροπορία της Κένυας, στην πρώτη στρατιωτική απάντηση στο μακελειό που προκάλεσαν ένοπλοι στην πανεπιστημιούπολη της Γκαρίσα.

Οι δύο «βάσεις» της οργάνωσης που δέχθηκαν πλήγματα ήταν η Γκοντοντόουε και η Ισμαΐλ, αμφότερες στην περιοχή Γκέντρο, κοντά στα σύνορα της Σομαλίας με την Κένυα, σύμφωνα με κενυατική στρατιωτική πηγή.

Το σύννεφο καπνού έκανε δύσκολη την εκτίμηση της ζημίας που προκάλεσαν οι βομβαρδισμοί, καθώς και τον υπολογισμό των ανθρώπινων απωλειών.

«Στοχεύσαμε δύο περιοχές διότι, με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, οι τύποι αυτοί (σ.σ. της Αλ Σεμπάμπ) εξορμούν από εκεί για να πλήττουν την Κένυα», τόνισε Κενυάτης στρατιωτικός.

Το πανεπιστήμιο της Γκαρίσα, όπου την Πέμπτη έλαβε χώρα το μακελειό, βρίσκεται 200 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Σομαλίας, εντός του κενυατικού εδάφους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή