Βολές ΠΑΣΟΚ για τον δαπανηρό εκσυγχρονισμό αεροσκαφών

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2015 11:01
UPD:12:38
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
A- A A+

Σειρά ερωτημάτων προς την κυβέρνηση θέτει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την απόφαση να ανατεθεί σε αμερικανική εταιρεία ο εκσυγχρονισμός πέντε παλιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, με προϋπολογισμό 500 εκατ..

Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ ζητεί εξηγήσεις για τους λόγους που «η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και γνώμη της αρμόδιας επιτροπής της παρούσας Βουλής», ενώ διερωτάται «πώς δικαιολογείται να διαθέτεις 500 εκατ. δολ. για εκσυγχρονισμό παλιών ελικοφόρων αεροσκαφών επιτήρησης, υπό συνθήκες μεγάλης δημοσιονομικής στενότητας».

«Δεν υπήρχαν λύσεις άμεσης εφαρμογής για την επιτήρηση του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου με τη διακλαδική συνεργασία Πολεμικού Ναυτικού και Πολεμικής Αεροπορίας; Η κυβέρνηση που επικαλείται το επιχείρημα ότι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας είναι κρίσιμα για την επιτήρηση του θαλάσσιου χώρου, αντιλαμβάνεται μήπως αναδρομικά ότι τα υποβρύχια είναι - σύμφωνα με ομόφωνες αποφάσεις του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου - πολύ πιο  κρίσιμα όχι μόνο για την επιτήρηση, αλλά και για την  αποτελεσματική υπεράσπιση του χώρου αυτού;», προσθέτει η Χαριλάου Τρικούπη στην ανακοίνωσή.

Διερωτάται ακόμη εάν «η κυβέρνηση που επικαλείται ότι είναι κρίσιμο να υπάρχουν προγράμματα του ΠΝ για να έχει δουλειά η ΕΑΒ (που τροφοδοτείται κυρίως από την ΠΑ), αντιλαμβάνεται αναδρομικά πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν προγράμματα του ΠΝ που δίνουν δουλειά στα ναυπηγεία» και αν συνειδητοποιεί ο κ. Τσίπρας ότι το ποσό που η κυβέρνηση του διέθεσε για τον εκσυγχρονισμό απλών αεροσκαφών επιτήρησης είναι μεγαλύτερο από το  πόσο που απαιτήθηκε για να αντικατασταθεί  ο εκσυγχρονισμός παλιών υποβρυχίων με την κατασκευή ολοκαίνουργιων.

«Τους θυμίζουν τίποτα τα ερωτήματα αυτά; Κάποια από τις εύκολες και χυδαίες συκοφαντίες τους;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή