Δ. Κουτσούμπας: Η συμφωνία γεφυρώνει το παλιό με το νέο μνημόνιο

Κυριακή, 05 Απριλίου 2015 13:22
UPD:15:09
MotionTeam/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι αυτές τις μέρες η συγκυβέρνηση καταλήγει μαζί με τους εταίρους της τις τελευταίες λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα συνοδεύουν την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

A- A A+

Επίθεση προς την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγορώντας την ότι ετοιμάζεται να συμφωνήσει σε όλα τα μνημονιακά μέτρα.

Μιλώντας χθες βράδυ στη συνεστίαση της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι αυτές τις μέρες η συγκυβέρνηση καταλήγει μαζί με τους εταίρους της τις τελευταίες λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα συνοδεύουν την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Η συμφωνία περιλαμβάνει όλα τα μνημονιακά μέτρα, καθώς είναι συμφωνία επέκτασης τυπικά και ουσιαστικά του μνημονίου, (μια συμφωνία) «που γεφυρώνει το παλιό με το νέο μνημόνιο που θα φέρει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες», υποστήριξε.

Η κυβέρνηση δεν τόλμησε να φέρει την μεταβατική συμφωνία στη Βουλή ούτε για έγκριση με ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει το ΚΚΕ, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι αν η συμφωνία είχε πραγματικά φιλολαϊκό περιεχόμενο, η κυβέρνηση θα την είχε φέρει στην Βουλή από την πρώτη στιγμή.

Μπορεί η κυβέρνηση να μην έφερε την συμφωνία στην Βουλή για να μην συναντηθεί το «ναι σε όλα» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνο των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, εντούτοις εισέπραξε την στήριξη όλων των άλλων κομμάτων «από τον Σαμαρά, τον Θεοδωράκη, μέχρι τον ναζιστή χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκο», τόνισε.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση βαφτίζει «εθνική προσπάθεια» την πολιτική της προκειμένου να διασφαλίσει περισσότερο ζεστό κρατικό χρήμα για τους εγχώριους μονοπωλιακούς ομίλους, ενώ, όπως είπε, η «υπερήφανη διαπραγμάτευση» αφορά συμφέροντα της άρχουσας τάξης που η κυβέρνηση επιδιώκει να υπηρετήσει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Όπως κι αν καταλήξει αυτή η διαπραγμάτευση, πάλι ο λαός θα βρεθεί στη γωνία, χαμένος, αν δεν οργανώσει έγκαιρα την αντεπίθεσή του», τόνισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή