Αρνήθηκε να απολογηθεί ο Γ. Σερίφης για τον ΕΛΑ

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2004 13:39
A- A A+

Αρνήθηκε να απολογηθεί ενώπιον του εφέτη ανακριτή κ. Λεωνίδα Ζερβομπεάκου ο Γιάννης Σερίφης που κλήθηκε για την εμπλοκή του σε υπόθεση βομβιστικής επίθεσης σε λεωφορείο της ΕΛΑΣ το 1994 απο την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο αστυνομικός Απόστολος Βέλιος.

Ο Γιάννης Σερίφης μετέβη στο γραφείο του κ. Ζερβομπεάκου στον οποίο παρέδωσε δήλωσή του με την οποία γνωστοποιεί την άρνησή του να απολογηθεί για την υπόθεση, για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη ο ΕΛΑ.

Στη δήλωσή του ο Γιάννης Σερίφης αναφέρει, μεταξύ άλλων, «δεν πρόκειται να μπω στην ουσία αυτού του κατηγορητηρίου που με προσβάλει σαν πολίτη και εκθέτει τη δικαιοσύνη που θέλει να λέγεται και ανεξάρτητη».

Ο Σερίφης τονίζει επίσης οτι ο λόγος που διώκεται αφορά τις πολιτικές του πεποιθήσεις και τη συμμετοχή του σε κοινωνικούς αγώνες.

Ο συνήγορός του κ. Σπύρος Φυτράκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο εντολέας του και αυτή τη φορά θα δικαιωθεί, όπως όλες τις προηγούμενες.

Ενώπιον του κ. Ζερβομπεάκου είχε κληθεί για να απολογηθεί σήμερα και ο Επαμεινώνδας Σκυφτούλης ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης σε βάρος του δημοσιογράφου Κυριάκου Διακογιάννη το 1989.

Ο Επαμεινώνδας Σκυφτούλης δεν εμφανίστηκε στο ανακριτικό γραφείο και μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστες οι προθέσεις του αλλά και τα μέτρα που ενδεχομένως λάβει ο κ. Ζερβομπεάκος εάν δεν εμφανιστεί ενώπιον του.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή