Ν. Κωνσταντόπουλος: Με τα λόμπι εξουσίας δεν εξυγιαίνεται η πολιτική

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2004 14:27
A- A A+

«Το ΠΑΣΟΚ που ήξεραν τα μέλη του, οι οπαδοί του, το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε δεν υπάρχει πια», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού και επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Ν. Κωνσταντόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος μιλώντας σε δημοσιογράφους, επισήμανε πως «η ελληνική κοινωνία ξέρει ότι μετά τις εκλογές, δεν μπορεί να περιμένει καλύτερη απάντηση στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα της ζωής όλων. Αυτό που ξέρουν είναι ότι μετά τις εκλογές έχουν να αντιμετωπίσουν συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες επιλογές. ¶λλωστε δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα με διάφορα λόμπι εξουσίας που δημιουργούνται στην κορυφή του πολιτικού συστήματος δεν εξυγιαίνεται, ούτε αναζωογονείται η πολιτική».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην οδηγία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος προς τα μέλη ανατολικών χωρών κυρίως, οι οποίες έχουν ενταχθεί πρόσφατα στην Ε.Ε., που τους χαρακτηρίζει αμετανόητους κομμουνιστές

«Νοοτροπίες επικίνδυνες, αντιδημοκρατικές οδηγούν σε άλλες εποχές. Η Ευρώπη πρέπει να είναι Ευρώπη με κοινωνικές, δημοκρατικές και οικολογικές προτεραιότητες. Εμείς από την πλευρά μας, με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που ιδρύεται, θέλουμε να δώσουμε την απάντηση σε όλους εκείνους που οραματίζονται ψυχροπολεμικές νοοτροπίες και αποκλεισμούς για να σπρώξουν προς το παρελθόν τις εξελίξεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη δημοσκόπηση της Opinion, ο κ. Κωνσταντόπουλος προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να «φτάσουμε στο παράξοδο να υποκαταστήσουμε τη δημοκρατική επιλογή των πολιτών με τις σφυγμομετρήσεις». «Εμείς τις παρακολουθούμε, τις μελετάμε, μας ενδιαφέρουν τα ποιοτικά τους στοιχεία. Κινήσεις κορυφής που γίνονται δεν μικραίνουν την απόσταση μεταξύ πολιτικού συστήματος και κοινωνικής πραγματικότητας. Την μεγαλώνουν», παρατήρησε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή