Το Μέτωπο Αλ Νούσρα επελαύνει προς βάση του συριακού στρατού στην Ιντλίμπ

Προληπτική επίθεση για να δυσχεράνει την τροφοδοσία των δυνάμεων του Άσαντ
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 19:12
UPD:19:14
Reuters/HOSAM KATAN

Στην επαρχία Ιντλίμπ, που συνορεύει με την Τουρκία, το καθεστώς δεν ελέγχει πλέον παρά τη Μαστούμα (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Για την κατάληψη της σημαντικότερης στρατιωτικής βάσης του συριακού καθεστώτος στην επαρχία Ιντλίμπ μάχονται μαχητές του συριακού παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, Μετώπου Αλ Νούσρα και σύμμαχοί τους, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, σχεδόν μία εβδομάδα μετά την επικράτησή τους στην ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας.

Την 28η Μαρτίου το Μέτωπο Αλ Νούσρα, υποστηριζόμενο από άλλες οργανώσεις ισλαμιστών ανταρτών, κατέλαβε την Ιντλίμπ, καταφέρνοντας νέο πλήγμα στο καθεστώς, το οποίο προστέθηκε σε άλλες στρατιωτικές ήττες που υπέστη αυτή την εβδομάδα, όπως η απώλεια ενός σημαντικού συνοριακού φυλακίου στην μεθόριο με την Ιορδανία, στο νότιο τμήμα της χώρας.

«Σφοδρές μάχες εκτυλίσσονται από τη νύχτα της Πέμπτης ανάμεσα στον στρατό και τους παραστρατιωτικούς από τη μια πλευρά και στο Μέτωπο Αλ Νούσρα και συμμάχους του, όπως οι ισλαμιστικές οργανώσεις Άχραρ Αλ Σαμ και Τζουντ Ελ Άκσα από την άλλη, γύρω από τη βάση Μαστούμα», περίπου 7 χιλιόμετρα νότια της πόλης Ιντλίμπ, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρόκειται για την «μεγαλύτερη από τις βάσεις του καθεστώτος στην επαρχία Ιντλίμπ», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής της ΜΚΟ, η οποία εδρεύει στη Μ. Βρετανία και καταγράφει τις εξελίξεις του πολέμου στη Συρία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Μέτωπο και οι αντάρτες διεξάγουν προληπτική επίθεση εναντίον της βάσης, καθώς εκεί είναι όπου το καθεστώς στέλνει ενισχύσεις με στόχο να ανακαταλάβει την πόλη Ιντλίμπ.

Στην επαρχία Ιντλίμπ, που συνορεύει με την Τουρκία, το καθεστώς δεν ελέγχει πλέον παρά τη Μαστούμα, λιγοστές ακόμη λιγότερο σημαντικές στρατιωτικές βάσεις, το αεροδρόμιο Αμπού Ελ Ντούχουρ και μερικές κοινότητες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή