Διαψεύδει τα περί δωροδοκίας ο Εμ. Παναγιωτάκης

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 19:12
UPD:19:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ

Ο διευθυντής οργάνωσης της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης (Δ) στη φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Παντελώς ανακριβή και πέραν πάσης νοσηρής φαντασίας χαρακτήρισε ορισμένα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε υπόθεση δωροδοκίας υπαλλήλου ο διευθυντής Οργάνωσης, Εκπαίδευσης και Ασφάλειας Εργασίας της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, τον οποίο έχει προτείνει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ.

Ο κ. Παναγιωτάκης συμπληρώνει ότι με τα δημοσιεύματα δεν πλήττονται μόνο η τιμή και η υπόληψή του, αλλά κυρίως το δικαίωμα των πολιτών να ενημερώνονται υπεύθυνα.

Παράλληλα, εξηγεί ότι πρόκειται για μία υπόθεση καταγγελίας περί δωροδοκίας υπαλλήλου, την οποία διαχειρίσθηκε η αρμόδια διεύθυνση της περιφέρειας Αττικής, με την καταγγελία να κοινοποιείται και σε άλλες υπηρεσίες της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, συνεχίζει ο κ. Παναγιωτάκης, συγκροτήθηκε Επιτροπή Διοικητικής Εξέτασης, η οποία και συνέταξε πόρισμα που απεστάλη στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παναγιωτάκης, αμέσως μετά την καταγγελία και προκειμένου να προστατευθεί η εταιρεία, η εν λόγω υπάλληλος μετατέθηκε σε άλλη θέση, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επικοινωνίας της με πελάτες της εταιρείας. Επιπλέον τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία.

«Πέραν της υπηρεσιακής μου υποχρέωσης να τηρηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από την εταιρεία για ανάλογες υποθέσεις, ουδεμία άλλη απολύτως εμπλοκή είχα, ενώ, ως υπηρεσιακό στέλεχος, κλήθηκα από την κ. Πταισματοδίκη του 5ου Προανακριτικού Τμήματος του Πταισματοδικείου Αθηνών, προκειμένου να παράσχω πληροφορίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως θα έκανε και οποιοσδήποτε άλλος πολίτης ή στέλεχος εταιρείας», προσθέτει ο ίδιος.

Κλείνοντας, ο κ. Παναγιωτάκης εκτιμά ότι τα ΜΜΕ που δημοσίευσαν τα περί δωροδοκίας θα «επανορθώσουν το λάθος στο οποίο υπέπεσαν, προφανώς λόγω εσκεμμένης παραπλάνησής τους από τρίτους». 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή