Ν. Κακλαμάνης: Αφέθηκαν για μετά τις εκλογές οι αυξήσεις τιμών σε 468 φάρμακα

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2004 16:36
UPD:16:55
A- A A+

«Σε προεκλογικές μειώσεις των τιμών 221 φαρμάκων προχώρησε χθες το Υπουργείο Ανάπτυξης http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/02/11/873937.htm , αποσιωπώντας και αναβάλλοντας, για μετά τις εκλογές, τις αυξήσεις τιμών σε διπλάσιο αριθμό φαρμάκων», εκτιμά ο βουλευτής Α' Αθηνών Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης υποστηρίζει ότι η υπουργική απόφαση «εκκρεμούσε από τον Δεκέμβριο του 2003 και με διάφορα προσχήματα καθυστέρησε η ανακοίνωσή της», ενώ οι μειώσεις ήταν επιβεβλημένες λόγω της μείωσης των τιμών σε αντίστοιχα φάρμακα που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Αφέθηκαν, όμως, τελικά για μετά τις εκλογές, οι αυξήσεις σε 468 άλλα φάρμακα στα πλαίσια της μικροπολιτικής και της τακτικής λαϊκισμού που εφαρμόζει συνήθως η κυβέρνηση του κ. Σημίτη.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί προσφυγή του ΣΦΕΕ στο ΣτΕ, για τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να δικαιώνει τη φαρμακοβιομηχανία.

Το αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στη φαρμακευτική αγορά, η οποία θα αποβεί σε βάρος των ασφαλισμένων και όλων όσων εμπλέκονται στο χώρο του φαρμάκου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή