Μπάσκετ: Η συνέντευξη Τύπου του τελικού

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 14:47
UPD:14:52
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι Ντούσκο Ιβάνοβιτς, Δημήτρης Διαμαντίδης, Αριστείδης Γολέμης, Παναγιώτης Τσαγκρώνης και Νίκος Αργυρόπουλος, στην συνέντευξη Τύπου.

A- A A+

Η αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ (Κυριακή, 17:15) ξεκίνησε σήμερα με τη συνέντευξη Τύπου των προπονητών και αρχηγών των δύο φιναλίστ, Παναθηναϊκού και Απόλλωνα Πάτρας.

Άπαντες ευχήθηκαν να γίνει ένα όμορφο ματς, με γεμάτο γήπεδο, καθώς ως γνωστό τα τελευταία χρόνια λόγω της παρουσίας των δύο «αιωνίων» στον καταληκτικό αγώνα, η ΕΟΚ μοίραζε ελάχιστα εισιτήρια εκατέρωθεν.

Οι Αχαιοί θα επιδιώξουν να πετύχουν την υπέρβαση, με τον προπονητή της ομάδας, Νίκο Βετούλα να δηλώνει: «Βρισκόμαστε στον τελικό του Κυπέλλου μετά από πολλά χρόνια και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Θα προσπαθήσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί και για να μην κρυβόμαστε: για να πάρουμε το τρόπαιο θα πρέπει εμείς να παίξουμε πολύ καλά και ο Παναθηναϊκός όχι και τόσο. Ελπίζω κι εύχομαι να γίνει μία γιορτή του μπάσκετ, να ευχαριστηθεί ο κόσμος και να αποτελέσει διαφήμιση για το άθλημα».

Ο προπονητής του Απόλλωνα πρόσθεσε: «Έχουμε προβλήματα με τον Σιγκούνα και τον Πεν, ενώ ο Γκάλογουεϊ δεν είναι 100%  έτοιμος. Πήραμε δύο παίκτες για να ενισχύσουμε την ομάδα και αυτό που εισπράττω είναι ότι θα επανέλθουμε εκεί που ήμασταν. Χάνοντας παίκτες όπως ο Γκάλογουεϊ και ο Πεν δημιουργούνται προβλήματα».

Μετά την ήττα από την Άλμπα Βερολίνου στην Ευρωλίγκα, το παιχνίδι της Κυριακής είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να επιστρέψει στις επιτυχίες με την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο προπονητής των «πρασίνων» Ντούσκο Ιβάνοβιτς παραδέχθηκε από την πλευρά του: «Είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε στον τελικό. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να έχουμε μια όμορφη ατμόσφαιρα. Ο Απόλλωνας είναι καλή ομάδα και ξέρουμε ότι σε ένα παιχνίδι όλα είναι πιθανά. Στόχος μας είναι η κατάκτηση του τροπαίου, αλλά για να τα καταφέρουμε πρέπει να παίξουμε καλά και να έχουμε υπομονή».

Για το αν θα επηρεάσει την ομάδα η ήττα από τους Γερμανούς, ο Μαυροβούνιος τεχνικός ήταν ξεκάθαρος: «Κάθε ματς είναι ξεχωριστό. Οι παίκτες είναι επαγγελματίες. Την Κυριακή έχουμε ένα παιχνίδι που κρίνει έναν τίτλο κι εκεί θα συγκεντρωθούμε», ενώ προκάλεσε έκπληξη λέγοντας ότι «...η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει ούτε έναν από τους τελικούς κυπέλλου που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια».

Ο αρχηγός του Απόλλωνα Πάτρας, Νίκος Αργυρόπουλος, επισήμανε: «Πρόκειται για μία σημαντική στιγμή για την ομάδα μας κι ανυπομονούμε για το παιχνίδι. Γνωρίζουμε καλά ποια ομάδα έχουμε απέναντί μας και σε ποιο γήπεδο θα παίξουμε, αλλά επειδή στο μπάσκετ όλα γίνονται θέλουμε να εμφανιστούμε έτοιμοι σωματικά και πνευματικά για 40 λεπτά. Μόνο έτσι θα διατηρήσουμε ελπίδες για να πάρουμε το κύπελλο».

Σειρά πήρε ο «κάπτεν» του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης: «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στον τελικό. Μπροστά μας είναι ο πρώτος τίτλος και θέλουμε να τον κατακτήσουμε. Αντιμετωπίζουμε μια καλή ομάδα και πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Εύχομαι να είναι ένα καλό παιχνίδι και να είναι καλή η ατμόσφαιρα στο γήπεδο». 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις