Δίαιτα συνέστησαν οι γιατροί στον Πάπα Φραγκίσκο

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 13:04
UPD:13:05
EPA/MAURIZIO BRAMBATTI
A- A A+

Η αγάπη του Πάπα Φραγκίσκου για την πίτσα και τα γλυκά, αλλά και η έλλειψη άσκησης, φαίνεται πως θορύβησαν τους γιατρούς του, οι οποίοι του συνέστησαν αυστηρή δίαιτα μόλις διαπίστωσαν ότι… πήρε μερικά κιλά.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όσοι γνώριζαν τον Χόρχε Μπεργκόλιο πριν από την εκλογή του στην κεφαλή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, το 2013, παρατήρησαν ότι το τελευταίο διάστημα έχει παχύνει, κυρίως επειδή τρώει φαγητά με πολλά λιπαρά και δεν ασκείται πλέον.

Οι γιατροί του 78χρονου Ποντίφικα του σύστησαν να τρώει λιγότερα ζυμαρικά για να χάσει μερικά κιλά αλλά και να ανακουφίσει τους πόνους από την ισχιαλγία από την οποία πάσχει.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στη μεξικανική τηλεόραση, ο Φραγκίσκος ανέφερε ότι η μεγαλύτερη επιθυμία του ήταν να μπορούσε να το... σκάσει από το Βατικανό για να κάνει βόλτα στη Ρώμη και να φάει πίτσα.

Η Ελιζαμπέτα Πικέ, συγγραφέας μιας βιογραφίας του Ποντίφικα, υποστήριξε ότι ο Πάπας πάχυνε κυρίως επειδή δεν ασκείται και όχι επειδή τον έχει καταβάλει το άγχος λόγω του αξιώματός του.

Ο Φραγκίσκος «δεν τρώει πολύ», διαβεβαίωσε η συγγραφέας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν περπατάει πια όπως έκανε στο Μπουένος Άιρες και «για αυτό πιστεύω ότι πήρε βάρος», πρόσθεσε.

Πάντως, ένας σεφ της ελβετικής φρουράς του πάπα αποκάλυψε πρόσφατα σε ένα βιβλίο συνταγών μαγειρικής ότι ο Φραγκίσκος λατρεύει το dulce de leche, ένα γλυκό από την Αργεντινή με βάση το γάλα και γεύση καραμέλας.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή